A magát előszeretettel utcai harcosként jellemző Orbán Viktor a számos uniós képviselőt is lefizető katari emírnél járt és részt vett egy gazdasági konferencián is.

Nem ért egyet Orbán Viktorral a Wagner zsoldossereg vezére

Prigozsin kicsit másképp utcai harcos, mint Orbán. Forrás: Telegraph

Ott az ex-KISZ titkár a Bloomberg gazdasági lap főszerkesztőjének azt mondta, hogy szerinte Ukrajna nem nyerheti meg ezt a háborút Oroszország ellen.

Ha megnézzük a számokat, a környezetet és azt, hogy a NATO nem hajlandó csapatokat küldeni, akkor nyilvánvaló, hogy a csatatéren nincs győzelem szegény ukránok számára

– idézte a Propeller a fideszes miniszterelnököt.

Egy másik elkötelezett Putyin-szövetséges, Jevgenyij Prigozsin, a Wagner orosz zsoldoscsoport vezetője kedden Konsztantyin Dolgov Moszkva-barát orosz bloggernek adott interjút ugyanebben a témában – írja a Telex. A Wagner-vezér szerint zsoldosserege a legjobb hadsereg a világon, miközben az ukrán sereg is a Föld egyik legerősebbje.

Prigozsin szerint az ukránok

rendkívül jól szervezettek, magasan képzettek és a hírszerzésük a legmagasabb szinten van, bármilyen katonai rendszert képesek ugyanolyan sikerrel működtetni, legyen az szovjet vagy NATO-rendszer.

„Most már a saját tapasztalataim alapján is meg tudom ítélni, tudom, hogyan harcolnak a különböző országok” – mondta.

Ma Wagner-csoport a világ legjobb hadserege, és utána persze azt kell mondanom, hogy az orosz hadseregnek kellene következnie – hogy politikailag korrekt legyek –, de úgy gondolom, hogy az ukránok ma a világ egyik legerősebb hadserege

– jelentette ki Prigozsin, aki a hónap elején az orosz védelmi vezetőket hibáztatta a Wagner „több tízezer” áldozatáért, akik nem kaptak elegendő lőszer-utánpótlást. Akkor nyilvánosan azzal fenyegetőzött: kivonja zsoldosait a Bahmut környéki területről, ahol az orosz offenzíva élén állnak, ha nem kapják meg a szükséges lőszereket.

A korábban Putyin legszorosabb szövetségesének számító orosz oligarcha az elhúzódó harcok miatt egyre élesebb kritikákat fogalmaz meg az orosz hadsereggel kapcsolatban.

A különleges katonai művelet kezdetén mondjuk 500 tankjuk volt az ukránoknak, most pedig 5000 tankjuk van. Akkor csak 20 000 emberük tudott harcolni, most 400 000. Tehát hogyan is demilitarizáltuk Ukrajnát? Nagyon úgy néz ki, mintha fordítva tettük volna, militarizáltuk

– szomorkodott a véres kezű bűnöző.

Forrás: Propeller, Telex
Fotó: The Telegraph

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Prigozsin jobban látja, és másképp értékeli az ukrán harcokat, mint Orbán Katarban!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Prigozsin nem ért 1et Orbánnal!!
Úgy látszik nem mir párti.hanem vojna párti!!
Neked melyik továris a szimpatikus!!!??
csak kérdezem
barátilag
J.L.
Németh István
Tegyünk rendet a fejekben! Szeretnék választ kapni arra, hogy > kik háborúznak idegen földrész beliek Európában? Mit ketresnek istt idegen földrészről idegen országban Ezek az agresszorok!?
Az Eu vezetése mi alapon nyalja ki az ukránok seggét segélyekkel, hitelekkel meg nem hitelekkel stb?Az Ez tagállamok közössége milyen alapon nem törődik a saját gazdasági tevékenységének minnél eredményesebb koordinálásával! Milyen alapon ad az Eu vezetés; külön, soha nem visszatérő támogatást a közösség pénzből és kívánja szankcionálni azon közösségbeli országokat akik ezt nem támogatják? Van-e vezetője az EURÓPAI KÖZÖSSÉGNEK? miben áll a vezetői tevékenysége, hogy >> letíltatja a közösség tagállamai részére az olcsóbb energia szükséglet biztosítását!? Szándékosan tönkreteszi a tagállamok gazdasága dottságait! szándékosan kiárusítja az usa milliárdosainak EURÓPÁT!?
Ha válaszoltok akkor a Wáner csoprt dolgára is felvilágosítást kaptao! De ahhoz tudni kell, hogy mennyire vagytok tájékozottak >> egy lényeges dolgot ne feledjetek az ukrán föderációs orosz tagállam nem EU tag, nem nató tag -és nem is lesz az!! Az ukrán földön termelt usa búzát amely vegy szennyezett akarják az Eu. országoknak fogyasztásra kötelezővé tenni! Mi ez tudjátok?
Németh István
Kedves @durbincs: SÓGOR URAM! Valójában olybá tűnik a szar alakok terén nagyon egy véleményen vagyunk! ÉS bizony a szegény Orbán Viktor és valójában az államvezetés kibasza-tos szar helyzetben van! Elméletileg az oroszokkal szemben kellene állást foglalni-uk~?! DE tudják ők is a valót, hogy az igazi agresszor az >> usa, angol, kanadai pénzeszsákok vezette és kilóra megvett Eu. vezetés, mig az oroszok honvédő tevékenységet folytatnak a betörekvő gyar-matosító aljas nyugattal szemben! A felsorolt moslékok a világot úgy vezetik félre mint Magyaror-szágon a moslék belső ellenség akarja a magyar polgárságot hülyíteni a hazugságaival!
Az igazság ezeket is írtani kellene!
Németh István
Mert UGYE?? az Wágner vezírnek fogalma sincs arról, hogy micsoda nyomás alatt van a MA-GYAR HON! Fingja sincs arról, hogy hogyan kell politikusan lavírozni az ország hajóját, az ellen-viharban, nem szélben. Sajnos azt sem tudja, hogy az a nagyon meghülyített ukrán nép a saját szabadsága ellen küzd, mi több azért, hogy a moslék hazaáruló büdös zsidó kábítószeres barom az országot melőbb el tudja adni, ki tudja árusítani GYARMATNAK az usa részére, persze a ka-nadai, angol Eu. moslk vezérek anyagi hasznára is! Ezért öletik magukat az ukrán polgárok, hogy az usa vagyonokat fizessen a moslék zelenszkíj bandának! >>> Kicsit kisebben de ez a helyzet nálunk is, a 17 éve kinyílvánított és beismert hazugságcsokor is igazolja, hogy az orszá-got el akarták adni, totálisan kiszolgáltatni. Ez nem sikerült ÉS LÁSS CSODÁT >> MA ugyan az a helyzet a moslék aljas szemét csűrhe az országot akarja kijátszani az Eu. vezetésének mi több az usa gyarmattartóinak >> mégpedig figyeljetek csak >> úgy, hogy az ukrán terület az usa terü-letté válik a magyar hon meg az Eu. vezetése teljes kiszolgáltatottjává! Megmondják melyik kéz-be vegyük a kanalat, hogy amit főztek megtudjuk enni! IGEN ITT TARTUNK!
A nagy barom ukrán nép öleti magát, hogy zelenszkíj és bandája nyerészkedhessen és hogy az usa gyarmatává válljanak, >> A magyar belső ellenséhg a balliberáis csűrhe meg a magyar hont akarja átjátszani Európa csicskásává! Na ez nem fog menni!
EZÉRT IS KELL Kedves Sógor az általad felsoroltakat és a hasonlókat kinyuvvvasztani!
csipetke
orbán sokszor mond / mondott már egetverő baromságokat, ez is egy olyan. Ez putyin felé egy erőteljes nyelvcsapás volt, mégha hülyeség is. Másrészt orbán kb annyira utcai harcos,mint egy marék molylepke...
kereső
@csipetke: Ezekből az "egetverő baromságokból" lett a NER. Csak a normálisan gondolkodók számára túnik ez "hülyeségnek"- neki ez a valóság. És ez a "valóság" most Magyarország. Nem szabad, nem komolyan venni. Ez a baj, hogy akiknek ezeket a "baromságokkat" komolyan kellett volna venni- nem tették. Ki is épült az unió első fasiszta diktatúrája. Na, ennyit erről a hülyeségekről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.