Az ügyés börtönbe is csukatta volna azt, aki a tojásokat vitte. Keresik azt is, aki megkarcolta a tüntetésen a luxemburgi miniszterelnök férjének kocsiját.

Tojással dobálták a luxemburgi kormányfő házát – Több százezer forintnyi bírság és rengeteg közmunka vár rájuk

A kép a 2021-es luxemburgi tüntetésen készült. Aris Oikonomou / AFP

Egy demonstráción páran tojással dobálták meg a luxemburgi kormányfő, Xavier Bettel házát, amiért példás büntetést kaptak csütörtökön – derül ki az MTI híréből. A tüntetés 2021-ben volt, a koronavírus elleni intézkedések miatt szervezték azt.

A tojásokat a tüntetésre szállító férfi 200 óra közmunkát és 1000 eurós, vagyis több mint 370 ezer forintnyi bírságot kapott. Arra a két másik tüntetőre, akik a tojásokat elhajították, ezeknek a felét rótta ki a törvényszék rongálás és támadással való fenyegetés miatt.

A férfi, aki a legsúlyosabb büntetést kapta, azzal védekezett, hogy csak azért vitte el a tüntetésre a tojásokat, mert szimbolikusan tiltakozott így a kormány záptojás-politikája ellen. Az ügyész, aki 9 hónap letöltendő börtönbüntetést kért a férfira, azzal érvelt, hogy a videofelvételen tisztán látható, hogy mik voltak a vádlott szándékai.

Az aznapi tüntetésen a tiltakozók Xavier Bettel férjének autóját megkarcolták, de a tettest még nem sikerült azonosítani.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
"Tojáskorlátozott művelt nyugati szólásszabadság"!?
csak úgy....
már tudom,hogy miért olyan drága magyarországon a tojás! :)
@ómió: te pötsch, demszkyt mi a faxxal dobálták keleten,mikor még ocssó vót?
ómió
@csak úgy...: Látod, barompofa! Ennyit a "művelt nyugati" meg az itteni szólásszabadságról, jogállamiságról! Viszont, az is igaz, hogy még a tetvesbolsi országlásotok idején, éppen Demszky efftársatok védelmében, itt is volt valamiféle "tojás-stop"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.