Az Egyesült Államok határozottan elítéli, hogy a koszovói kormány erőt alkalmazott a fennhatósága alatt álló terület északi, szerb többségű részén – közölte az amerikai külügyminiszter pénteken.

Az Egyesült Államok határozott üzenetben ítélte el a koszovói kormányt a szerb kisebbség elleni erőszak miatt

Fotó: Elijah Nouvelage / AFP

Antony Blinken közleményében arra hívta fel figyelmet, hogy a koszovói hatóságok az Egyesült Államok és Koszovó európai partnereinek tanácsa ellenére léptek fel erővel.

Észak-Koszovó szerbek lakta részén a szerb nemzetiségű lakosság egy csoportja blokádot állított egyes önkormányzati épületek elé, a tiltakozók ellen a rendőrség könnygázt is bevetett pénteken.

Az amerikai közlemény szerint a hatósági intézkedés nagy mértékben és szükségtelenül élezte ki a feszültségeket, aláásva a nemzetközi erőfeszítéseket a Koszovó és Szerbia közötti kapcsolatok normalizálása érdekében, ezért arra szólítják fel Albin Kurti koszovói miniszterelnököt, hogy változtasson politikája irányán.

Forrás: mti.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Nahát milyen békepárti a z USA ha az érdekei úgy kívánják!!
Nem úgy mint Ukrajnában!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Na, de jenki efftársak! Koszovó "leválasztása", mintha a ti "érdemetek" lenne!
Nyírfa
Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás?
Clavigo
@KisTehen: Jól mondod,,,balga vagy Böcce.
Németh István
Koszovó mindíg is SZERB terület volt és ma is az! Az, hogy a moslék albánok teleszülték 60 év alatt koszovót, hogy szart tudjanak keverni az egyértelmű! A két nemzetiség oldja meg a helyze-tet!
AZ USA MEG TAKARODJON A BÜDÖS KURVA ANYJÁBA BELEAVATKOZNI ISMÉT ÉS MEGINT >> KÉT EURÓPAI NÉPTÖRZS BÁRMILYEN VITÁJÁBA! A moslék usa újabb támaszpont reményében ácsingózik a szerbek mellett!
NEM ELÉG NEKIK AZ UKRÁN FÖLD GYARMATOSÍTÁSA >> az ukrán népet és a világot meghülyítették!!! Az ukránok az országrészük gyarmatosításáért harcolnak önmaguk érdekeivel szemben! A moslék zelenszkíjnek és bandájának a klicskó gecinek is vagyonokat raknak a zsebükbe ezzel!!! Ugyan ezt gerjeszti az Szerb-Koszovó területen az usa moslék jelenléte, beavatkozási szándéka! A Szerb-Orosz barátságot akarják teljsen tönkreverni!
Az usa csődben van, de ez nem elég arra, hogy kitakarodjon EURÓPÁBÓL, hanem területeket akar, hogy ezek által zsarolni tudja a nemzeteket >> alapvetően EURÓPÁT!! ezt teszik, csak a hülyék nem látják! Vagy nem akarják látni! Európa is rohan a gazdasági ellehetetlenülés felé!!!
Ránk és a világra az ukrán területen termelt usa gabonát terítik, amely vegykezelt és emberi fogyasztásra nem is alkalmas >> ez az ursula mocskos kurva ribanc feladata!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.