Az orosz légierő hétfő hajnalban is folytatta az Ukrajna elleni támadásokat, ukrán közlések szerint a légvédelem az összes érkező drónt és rakétát lelőtte – írja a HVG.

Az orosz légierő minden eddiginél durvábban támadja Kijevet – Az összes drónt leszedte az ukrán légvédelem
Kép: YouTube

A hétfő hajnali órákban az ukrán légvédelem 37 manőverező robotrepülőt, és 29 iráni öngyilkos drónt semmisített meg az ország területe fölött.

Kijevi közlések szerint a robotrepülőket a Kaszpi-tenger térségében lévő Tu-95-ös repülőkről lőtték ki, míg a drónokat észak, illetve dél felől indították Ukrajna ellen

– írja a helyi média nyomán a lap.

A főváros fölött negyven drónt, robotrepülőt lőttek le, ugyanis ezen a hétvégén volt Kijev városi ünnepe, ebből az alkalomból az oroszok minden korábbinál több drónt indítottak.

Kijevi közlések szerint a légitámadásokban senki sem vesztette életét, és a lehulló roncsok sem okoztak komolyabb anyagi károkat.

Forrás: HVG

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
Erdekes... Az oroszok azt meseltek, hogy a 40 dron megsemmisitett 300 repülögepet, 1500 harckocsit, 9 tengeralattjarot es 20ezer ukran katonat... En hiszek nekik, talan több is lehetett, csak nem akartak büszkelkedni vele...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ESCOBAR
@KisTehen: Persze! De ha lehet inkább béke!
kereső
@Philip Marlowe: 13:46 Hadiállapot van- akkor nem igen szokás választásokat tartani. 2023 októberében lenne esedékes a parlamenti választás- de a fenti ok miatt kétséges a megtartása. Zelenszkij elnök mandátuma 2024 májusában jár le. Támogatottsága jelenleg olyan magas, hogy gyakorlatilag nincs kihivója- bár 2019-ben, a megválasztásakor 1 ciklusra vállalkozott.
Link:kiszo.net/2023/05/16/megtarthatjak-e-a-valasztasokat-a-haborus-ukrajnaban/
teuton
@Philip Marlowe: Analfabeta fitymasznyalonc! Te tenyleg olyan hülye vagy, hogy az ironiat sem erted???
teuton
@Philip Marlowe: Majd ha megtanulsz olvasni analfabeta, akkor megtudod, mikor VOLT
teuton
@Philip Marlowe: Majd ha megtanulsz olvasni analfabeta birka, akkor mgtudod, mikor VOLT valasztas es mikor LESZ ismet esedekes. Meg hogy mekkora Zelenszkij tamogatottsaga. Ja, nem tudod elolvasni, mert csak birkanyelven ertesz...
Németh István
Amig a drónokra lövöldöznek a rakéták szétszednek minden létesítményt raktárat, bázispontot!
Erről nem beszél a barom zelenszkíj! >> Ej! Hogy enem tudja ezt a hülyét valami közeli valóban ukrán érzetü faszkalap kinyírni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.