Már az uniós ügyekért felelős miniszterek is tárgyalják a magyar kormánnyal szembeni fellépés lehetőségét.

Példátlan lépéssel akadályozhatják meg Brüsszelben Orbánék uniós elnökségét

Kép: Facebook / Orbán Viktor

Miközben az Európai Parlamentben már készül egy állásfoglalás arról, hogy a jogállamisági aggályok miatt nem tartják elfogadhatónak, hogy Magyarország vegye át az Európai Tanács soros elnökségét 2024-ben, az uniós ügyekért felelős miniszterek is a lehetséges lépésekről kezdtek egyeztetni – írja két tisztségviselőre hivatkozva a Politico.

A miniszterek azt szeretnék elérni, ha később kerülne sor a soros magyar elnökségre. A tárgyalások egyelőre nagyon korai állapotban vannak, a Politico úgy tudja, eddig főleg azt próbálták megtudni egymásról a résztvevők, ki mennyire hajlik az Orbánék elleni fellépésre.

Megszólalt a lapnak Petri Sarvamaa, a néppárti frakció egy szóvivője, aki az Oroszország elleni szankciók akadályozását és az uniós jogok sértését rótta fel az Orbán-kormánynak. Szerinte így kétséges, mennyire tudná a magyar elnökség összetartani az EU-t.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Seggre tottyan a mocskos, hazug pávatáncos??!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@kereső: Ha egyszer a magyar szakértelem Európa-hírű, akkor ezt állítani igazán nem felfuvalkodottság!
Ezzel valójában csak az a baj, hogy olyan mint magyar szakértelem, az utóbbi évtizedekben nem létezik. Egyes magyar emberek, akik az Orbán-kabinet minden erőfeszítése ellenére tudásra törekednek, és azt a mindenkori közösségük hasznára próbálják fordítani, ők, igen, vannak, de tőlük is megtisztítanák a terepet, a jog asztalát pedig tüzifává aprítanák.
Az Orbán-kormánnyal már mutatkozni is kínos, nemhogy rájuk bízni Európát.
Toller Béla
A parlament nem tud nagyobb erőt kifejteni ebben az irányban. A svédek meg most nem akarnak további problémát a zsarológép magyarokkal. Még egy hónapig biztosan nem ! Valamit meg tényéeg tenni kéne, mert az, hogy egy EU ellenes ország legyen az EU tárgyalásainak vezetője - az azért vicc !
balos
@Toller Béla: A vicc,hogy ezt a "geciskedést" még megtűrik!'1 clubban az ilyen "társa-segget" úgy basznák ki másnap,hogy lábuk sem érne földet!Arról meg ne is beszéljünk,hogy 1 másik országban ilyen hogy vármegye:a véres kardok idejét hozná vissza,de nem a barmok országában!
Clavigo
@KisTehen: a Gazdaállatod arcán levő bőrt elemezd inkább... kb. mint egy elefántsegg " borítása ".. Hasonlít is rá ...
Yoda69
@Shikari: Bolond vagy tibi! Itt egyenlore orban kapja a pofonokat, de akkorat hogy puttyant adja a masikat. Nem latod hogy flipper golyonak nezik ezt az idiotat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.