Már az uniós ügyekért felelős miniszterek is tárgyalják a magyar kormánnyal szembeni fellépés lehetőségét.

Példátlan lépéssel akadályozhatják meg Brüsszelben Orbánék uniós elnökségét

Kép: Facebook / Orbán Viktor

Miközben az Európai Parlamentben már készül egy állásfoglalás arról, hogy a jogállamisági aggályok miatt nem tartják elfogadhatónak, hogy Magyarország vegye át az Európai Tanács soros elnökségét 2024-ben, az uniós ügyekért felelős miniszterek is a lehetséges lépésekről kezdtek egyeztetni – írja két tisztségviselőre hivatkozva a Politico.

A miniszterek azt szeretnék elérni, ha később kerülne sor a soros magyar elnökségre. A tárgyalások egyelőre nagyon korai állapotban vannak, a Politico úgy tudja, eddig főleg azt próbálták megtudni egymásról a résztvevők, ki mennyire hajlik az Orbánék elleni fellépésre.

Megszólalt a lapnak Petri Sarvamaa, a néppárti frakció egy szóvivője, aki az Oroszország elleni szankciók akadályozását és az uniós jogok sértését rótta fel az Orbán-kormánynak. Szerinte így kétséges, mennyire tudná a magyar elnökség összetartani az EU-t.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Seggre tottyan a mocskos, hazug pávatáncos??!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Seggre tottyan a mocskos, hazug pávatáncos??!!
Pálinkás Pál
helyes,ezt a koszos cigány férget el kell taposni...elvenni a vétó, szavazati jogot...
kereső
Mivel a magyar kormány az EP-nek( gyengébbek kedvéért Európai parlament- 27 tagállam közvetlenül megválasztott képviselői) nem "oszt lapot" ebben a kérdésben, kénytelenek az uniós miniszterek , majd az unió 26 másik tagállamának vezetői "lapot kérni" a kérdésben. Ennyi(ke).

Meg tudja mondani valaki, hogy varga judit művésznő, alias az orbán kormány igazságügyminisztere( jól hallod, nem az országé- csak a kormányé), mire fel hepciáskodik, veri a nyálát ennyire, akkor amikor ott liheg a nyakában a pegasusu-ügy, schadl, a terrorista kegyelme, a szabadon engedett több száz nemzetközi búnöző...mire???
Peller Anikó
@Béla333: A varga jucus meg fenyeget. Majd ő vétótozik.
verőce21
Hiába veri a nyálát a sok harmadosztályú lefizetett politikus ott az ep-ben, a magyar elnökség kérdése nem lehet vita tárgya...!

A sors fintora nekik, hogy a soros magyar elnökség éppen jó ütemben, éppen jókor következik, amikor helyosztókról van ottan szó...! :)
Giovanni Alba
De emberek, történelmet írhatnánk! Volt már arra példa, hogy egy közös állásfoglalást éppen a soros elnök akadályozott meg? (soros, érted, ugye?)
Ezt a lehetőséget venné el a csúnya, pfejj prüsszel. Hiszen ekkor már nem is a bot lennénk a küllők között, hanem egy egész szálfa (faszál)!
Nem csak homok lehetnénk a gépezetben, hanem maga a Szahara.
Mindig báncsák a mimagyarokat, mindig.
drrotf
Úgy látszik hogy az EU tagországainak képviselőinek nagy része mindent elkövet azért,hogy az elnökséget csak olyan ország tölthesse be aki nem akadályozza állandóan az EU működését.Ha nem dugdosnának Orbán és társai állandóan vas pálcikákat az EU kerekébe, hogy az haladást akadályozza, akkor semmi probléma nem lenne!De így ,hogy mi nem segítjük, hanem állandóan akadályozzuk a haladást , a fejlődést az EU-ban, nem akar a szövetség olyan elnöki vezetést aki nem segíti hanem inkább akadályozza a szervezet működését!Az a meggyőződés alakult ki az EU országainak nagy részében, hogy mi nem az együttműködés miatt léptünk be a szervezetbe, hanem azért hogy akadályozzuk ennek a szervezetnek a munkáját.Ha ez így van akkor miért bíznák az elnökségi munkát egy akadályozóra ?
Sakk Matt
@verőce21: Nem vita tárgya a magyar elnökség, csak kedvezni alarnak a daginak, hogy ne Magyarország legyen a SOROS :P
amortizalodhattok ajaj
példás egy lépés de kissé későn ébredtek erre.
Eladott Ország
Már olyan hangok is vannak, hogy újra kell alapítani az Uniót, de Magyarország nélkül! Egyre több Uniós politikus van úgy vele, hogy nem pénzelik tovább a nyugati adófizetők pénzéből a tolvaj bandátokat. Juci úr, ti max arról tudtok majd dönteni, hogy milyen ízű pogácsa legyen az EU parlament büféjében. De magatoknak kerestétek ezt a "megbecsülést és tiszteletet." Ideje lenne, hogy az ördög ügyvédje végre letörölje a cinikus vigyort Varga úr orcájáról. Állítólag a nagyon kezes SOTE rektor volt rajta. Azt nem részletezték, hogy ő párosodott-e vagy ő tartotta a kamerát, csak látszott a tükörben. Micsoda nő ez a férfi!-csak játék a szerelem..trallala trallala... "az Európai Parlamentben a Magyarország ellen érkező támadások során magyar balkéz mozgatja a szálakat" Mondja egy balf@sz. Ha Brüsszel ilyen gonosz velünk, akkor miért akarunk mi lenni a sorosok? Menjél inkább castingolni te bánat, az való neked.
uploads.disquscdn.com/images/8a7cc23e6b4acccfc34cc9120074ae61b5e7ea0ff05c5ac74fec2c7ddf27d05c.jpg?w=800&h=533
Fel sem merült, hogy megváltozna a maffiaállam. A puszta stílus ("nem osztottak lapot") elég komoly frusztrációról árulkodik. Ez önmagában arra mutat, hogy de, felmerült az ötlet. A többi a terelés, ami szintén tünetértékű. Nyilván a félmaroknyi magyar, baloldali képviselő mozgatja az egész EP-t, sőt, építette Brüsszelt egy nap alatt.
Havanagi
@kereső: Elképesztő mit meg nem enged magának.És azt hiszi,hogy ezzel a bunkó replikával megy valamire?
Havanagi
Most ér a végére az orbán rezsim,száz sebből vérzik,de fogják hagyni elvérezni és nagyon is megérdemli.
Eladott Ország
@Béla333: ma,13:58 ♦ Orbán: Csak ekkora a f*szom, de egy országot szétb*sztam vele.
twitter.com/janos_hary/status/1609439756777029633/photo/1
Nessy
Ez a tragédia, nem amit Madách írt. Egy cezaromániás, pénzéhes hapsi a pártjával és kormányával együtt anyagilag és erkölcsileg egy országot tett tönkre !
Peller Anikó
@Eladott Ország: 14:45, Ez a feloszlás, újraszövetkezés már a legelején felmerült (amikor elkezdett szemétkedni a bánunk), mert ez egy kézenfekvő lehetőség. Ugyanis feloszlatni szabad, de kirúgni nem lehet senkit, mert ezt elfelejtették betenni az alapító okiratba.

Senki nem gondolta ugyanis jóhiszeműen, hogy egy ilyen rohadt harácsoló cigány hatalomra kerülhet egy normális országban, Európa közepén.

Hallod te büdösszájú döglött hal? És a román csicskák? Mert a magyarok közt igen ritka az ilyen eszeveszett vagy sohanemis volt eszű havasi baromállat.
Béla333
Én őszintén szólva be sem engedném ezeket a mocskos hazug, tolvaj maffiózókat az Uniós ülésekre, még odaszarnának a tárgyalóasztalra!
Mocskos maffia, szemét maffiózók!
Yoda69
Nagyon helyes.
Nehogy mar ez a moszkovita, háború parti, puttyant seggnyalo akarjon dirigálni az EU-nak.
Helyre kell rakni a férges cigány dádét.
Nyírfa
@Peller Anikó: @Giovanni Alba: A humor az humor, minél katasztrofálisabb ez a magyar módi, annál nagyobbakat röhögünk. :))
Legalább ennyi örömünk legyen!
Csizmás Kond
Ugye a zunió azért unió mert minden tagállamnak egyenlő joga esélyee és határozatképessége van. Namármost ha az egyik állam feltételezések szerint nem felel meg a soros elnökségnek ...mindegy az ok,...akkor tagnak sem megfelelő ugyanis a soros elnökség minden tagot szerre egyformán illet meg.
...szóval etetik a szart a féloldalúakkal és azok bégetnek kánonba mert buta emberrel bármit el lehet hitetni.
Béla333
Jó volt, hogy nemrégen Toporzék összeveszett a német külügyminiszterrel. Látszik, hogy ért a "szakmájához"...:

"Németország kétségbe vonta Magyarország alkalmasságát arra, hogy képes ellátni az Európai Uniós soros elnökségével járó feladatokat. Németország ezzel magasabb fokozatba kapcsolta az erről szóló uniós vitákat, miután az Európai Tanács egy olyan határozati javaslatot készül elfogadni, amely alkalmatlanná nyilvánítaná Magyarországot a tisztség betöltésére. Berlin pont az Európa Parlamenti nyomásának hatására reagált hasonló módon a kérdésben – írja a Politico."
index.hu/kulfold/2023/05/30/nemetorszag-europai-unio-soros-elnokseg-feszultseg-europai-parlament/
colibri
Igen, az lehet a megoldás, hogy megváltoztatják az előre megállapított magyar Eu-s soros elnökség időpontját, pontosabban kitolják azt a parlamenti választás utánra. Ez egy olyan lehetőség, ami törvénnyel nem ellentétes. Magyarország majd sorra kerül, várjon nyugodtan. Addig el lehet gondolkodni minden olyan elkövetett "hibán", ami a pénz visszatartását, meg a soros elnökség elnapolását eredményezte.
colibri
A fenti kép árulkodó! A főnök - aki csak itthon az, Brüsszelben nímand - tök egyedül. Jó messze tőle, néznek utána emberek csoportja. Az arcáról az olvasható le, hogy tele a gatya! Mivel a tele gatya borzasztóan büdös, így érthető, hogy miért van egyedül és miért vannak tőle tisztes távolságban az emberek...
Lepényleső
Vice-versa?- amikor az elsőt már a fagyi nyalja?
Béla333
@colibri: 18.39
Biztos a hátul levők felköszöntötték a maffiózót a 60. szülinapján...
kereső
"És bár minden érintett hangsúlyozta, hogy Magyarország 2024-es soros elnöksége nem szerepelt napirenden, mégis többen mondtak róla véleményt. A téma azért vetődött fel, mert az Európai Parlament csütörtökön szavazásra bocsátandó állásfoglalásában az szerepel, hogy az EP megkérdőjelezi, Magyarország képes lenne-e hitelesen teljesíteni az elnökséggel kapcsolatos feladatokat,

tekintettel az uniós jognak és az EUSZ 2. cikkében rögzített értékeknek, valamint a lojális együttműködés elvének megsértésére.

Varga Judit szerint azért félnek az EP-ben a magyar elnökségi félévtől, mert a magyar elnökség elkötelezett a jogállamiság uniós intézményeken belüli ellenőrzése mellett.

Egyebekben az ötletet Varga teljes nonszensznek minősítette, különösen azért, mert

a magyar szakértelem Európa-hírű.

Más véleményen volt Anna Luehrmann, a német kormány Európa-ügyi minisztere. Kétlem, hogy Magyarország képes lesz sikeres EU-elnökséget teljesíteni – jelentette ki. Ugyancsak aggodalmát fejezte ki holland kollégája, Woepka Hoekstra, aki azt mondta, hogy Magyarországnak reagálnia kell a felvetett aggodalmakra.

Az Európai Parlament két „erősembere” is reagált, akik mindketten hazájuk kormányát irányító politikai csoporthoz tartoznak, vagyis véleményük közel állhat a tagállami állásponthoz is. A finn Petri Sarvamaa szerint kétséges Magyarország EU-elnöksége.

Hogyan tudná megőrizni az EU-tagállamok egységét ebben a világpolitikai helyzetben egy olyan ország, amely folyamatosan nehezítette az EU dolgát például az Oroszország elleni szankciók és Ukrajna támogatása kapcsán – írta közleményétben Sarvamaa. Az elnökséget betöltő országnak nagy hatalma van a napirend meghatározásában. Ebben az esetben egy másik kulcskérdés az is, hogy Magyarország mennyire tudna hitelesen beavatkozni az EU alapértékeit veszélyeztető fejleményekbe, amikor maga is súlyos jogállami problémákkal küzd.

A holland liberális Sophie in’t Veld kicsit sarkosabban fogalmazott:

egyértelmű, hogy az...
Nessy
@Horizont: Normál esetben súlyos betegér, elhunyt lelkiüdvéér szoktak szentmisén imádkozni!
Clavigo
@Shikari: Buzi román,,,holnap böfögj el egy imát ( vagy mi a szart ) orbán apád lelki üdvéért .!! Mesélj ,,milyen volt a bucsu Csikqrvaanyján ? Tudtál zsebelni rendesen, muzsik ? @ nyád is jól keresett,remélem ..te gyökér.
jáger laszló
A szavam is L áll!!
Csak ennyi
barátilag
J.L.
Edebácsi
"kétséges, mennyire tudná a magyar elnökség összetartani az EU-t."
Ajarná-e? Nem összetart, hanem bomlaszt.
Nyírfa
@kereső: tegnap, 19.26

" Varga Judit szerint azért félnek az EP-ben a magyar elnökségi félévtől, mert a magyar elnökség elkötelezett a jogállamiság uniós intézményeken belüli ellenőrzése mellett. "

Ezt a mondatot többszor is elolvastam, és próbáltam értelmezni, de nem megy! :)))
Pető Péter, a megboldogult Népszabadság fiatal újságírója szavajárása volt: eztígyhogy?
kereső
@Nyírfa: "Eztigyhogy"?? Miket nem mond a művésznő, aki saját bevallása szerint sem tudja értelmezni a "jogállam definicióját", ill. szerinte ilyen nincs is? Ehhez képest , a minapi eu-s értekezleten azt találta mondani, hogy majd ők , az elnökségi időszak alatt megvizsgálják, hogy az Eu megfelel-e a jogállami követelményeknek.
Nem mondom, a bőr még annál is vastagabb a pofájukon.
kereső
@Horizont: tegnap 19:33 Imádkozzon érte a radai rossebb...
Nyírfa
@kereső: Ha egyszer a magyar szakértelem Európa-hírű, akkor ezt állítani igazán nem felfuvalkodottság!
Ezzel valójában csak az a baj, hogy olyan mint magyar szakértelem, az utóbbi évtizedekben nem létezik. Egyes magyar emberek, akik az Orbán-kabinet minden erőfeszítése ellenére tudásra törekednek, és azt a mindenkori közösségük hasznára próbálják fordítani, ők, igen, vannak, de tőlük is megtisztítanák a terepet, a jog asztalát pedig tüzifává aprítanák.
Az Orbán-kormánnyal már mutatkozni is kínos, nemhogy rájuk bízni Európát.
Toller Béla
A parlament nem tud nagyobb erőt kifejteni ebben az irányban. A svédek meg most nem akarnak további problémát a zsarológép magyarokkal. Még egy hónapig biztosan nem ! Valamit meg tényéeg tenni kéne, mert az, hogy egy EU ellenes ország legyen az EU tárgyalásainak vezetője - az azért vicc !
balos
@Toller Béla: A vicc,hogy ezt a "geciskedést" még megtűrik!'1 clubban az ilyen "társa-segget" úgy basznák ki másnap,hogy lábuk sem érne földet!Arról meg ne is beszéljünk,hogy 1 másik országban ilyen hogy vármegye:a véres kardok idejét hozná vissza,de nem a barmok országában!
Clavigo
@KisTehen: a Gazdaállatod arcán levő bőrt elemezd inkább... kb. mint egy elefántsegg " borítása ".. Hasonlít is rá ...
Yoda69
@Shikari: Bolond vagy tibi! Itt egyenlore orban kapja a pofonokat, de akkorat hogy puttyant adja a masikat. Nem latod hogy flipper golyonak nezik ezt az idiotat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.