Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter nem ment el szó nélkül Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjúja mellett – számolt be róla a 24.hu.

Ha Orbán olyan okos, akkor győzze meg Putyint a kivonulásról – Üzent az ukrán külügyminiszter
Kép: YouTube

A magyar miniszterelnök arról beszélt, Ukrajnának fel kellene hagynia az ellentámadással és inkább tárgyalnia kellene Oroszországgal 

Kuleba ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, senki nem akarja jobban a béke helyreállítását nála jobban a világon, de csak az igazságos béke elfogadható.

Amikor valaki azt mondja, ne ellentámadj, hanem tárgyalj – nos, ha olyan okos vagy, akkor meggyőzheted Putyint, hogy vonja ki a csapatait Ukrajnából, és akkor nem lesz több ellentámadás

– üzente Orbánnak.

Egyúttal elutasította azokat a javaslatokat, melyek azon a prizmán keresztül közelítik meg a problémákat, hogy Ukrajnának valamit fel kell áldoznia a megoldás érdekében.

Ez véleménye szerint perverz és beteges logika, ami már 2014 és 2022 között megbukott. Ha valaki segíteni akar, akkor a kapcsolataikat kihasználva győzzék meg Putyint, hogy hagyja el Ukrajnát

– mondta.

Forrás: 24.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Csizmás Kond: te egy kibaxott elmebeteg!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Péter2
Azt nem teszik mert moszkovita háborúpárti az orbán kormány , hogy miért , egyedüliként az orbán kormány nem szólította fel az oroszokat Európában , hogy fejezzék be a területszerző háborút és menjenek haza !
Csizmás Kond
...hazudozás az egész. Igenis ukrajna önmagát áldozta fel a semmiért, mert eladta területeit, mindenét a sunyi nyugatnak csak azoknak még nem volt idejük hogy elvigyék amit megvettek...majd akkor ugrabugráljon hogy ki az okos.
csak úgy....
@Csizmás Kond: te egy kibaxott elmebeteg!
Nessy
Még a végén kiderül, hogy az ukránok ajándékba adták Putyinnak a Krimet, és kérték, ennek fejébe gyilkolja meg őket, és annektálja Ukrajnát teljes egészében. Áztán béke lesz.
Maccska
Talán ki lehetne vonulni Kárpátaljáról.
Menőmanó
Orbán már mindenkit felszólított a béketeremtésre, kivéve az egyetlen embert, akinek módjában állna békét teremteni. Aljas módon reménykedik, hogy neki is csurran csppen valami. Egy kis Kárpátalja, egy kis miegymás...
Csizmás Kond
...amúgy a területnek és a békének semmi köze egymáshoz. Valakiknek érdeke a háború, és ahhoz okot aláltak, na meg néhány kelekótya népséget akik fújják a propagandájukat.Addig amíg az oroszt nem kezdték basztatni, körbebarikádozni natóval semmi baj nem volt sem a krimmel sem sehol...tehát ott kell keresni a bajt akik mindenképp területi viszályt akartak.
Élő példa is van, egyik ember odaadott egy darab földet a cigánynak hogy építsen rá, mivel amúgy sem tudott semmit termelni rajta mert ellopták...egy évre rá nem csak azon a kis területen hanem az egész alsóréten cigánytanya lett kiszorítva apránként a tulajdonosokat a tolvajlásukkal meg a ronda viselkedéseikkel...ez volt a krimmel is , hogy a feketetengeren megszüntessék az orosz jelenlétet ki kellett szorítani a krimből.
Shikari
Az oroszok csak haza mennek. Minek győzködni őket!
Csizmás Kond
@m73: ...higyu kölök...próbálj más társalgót találni, a te stílusod és szinted alapján...mert az ugatásod nálam süket fülekre talál.
ómió
Nektek, Kuleba efftárs, azt se lehet elhinni, amit kérdeztek!
Csizmás Kond
@m73: ...anyádat szard le barom aki ekkora ökörnek nevelt.
Istenakinincsen
@Csizmás Kond: tegnap, 20:57 Egy dologban biztos igazad van: "...hazudozás az egész." Ki mit hisz el az más kérdés, de sokat elárul az, hogy a saját belügyeinkbe sincs beleszólásunk. Beszólások vannak mindenféle hatás nélkül:)))
A probléma gyökerei mélyen vannak és elég régiek ahhoz hogy már tisztábban lehet látni. Lassan feloszlik a "rózsaszínű" köd. Visszaemlékezve a hidegháború idejére, KGST országok...semmi baj nem volt.
Csizmás Kond
@Istenakinincsen: A kágéizéis egy hatalmi uralom volt a zunió is az...minkettőbe beleugrottunk és mindkettőből vesztesen jövünk ki...ez egy olyan hatalmi átverés amit nem a törvények alkotnak hanem néhány nagypénzű szaralak, akiknek soha semmi nem elég.
Istenakinincsen
@Csizmás Kond: Hmmm:))) Minden országban hatalmi uralom van(tisztelet a kivételnek, ha van ilyen). Mindenhol van néhány nagypénzű szaralak, akiknek soha semmi nem elég. Ez évezredes globális probléma. Ami kicsiben az nagyban is működik...csak lassabban! Szerinted hol lenne a helyünk a nagyvilágban nagyhatalmakkal körülvéve? Egy ilyen vadkapitalista világban ahol a vesztesekből élnek a nyertesek? Üzletemberek?!? Van jó üzlet? Igen van, csak ahhoz kellenek a vesztesek! Egy emberséges "jó" üzletnél minkét fél jól jár...de ilyen már alig létezik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.