Joe Biden három hónappal az Északi Áramlat felrobbantása előtt tudta, hogy az ukránok erre készülnek. Egy európai hírszerző szolgálat közölte a CIA-val, hogy az ukrán hadsereg támadást tervez egy kis búvárcsapat segítéségével, akik közvetlenül az ukrán fegyveres erők főparancsnokának, Valerij Zaluzsnyijnak jelentenek, hogy Volodimir Zelenszkij elnök ne tudjon a műveletről.

A Biden-kormányzat már hónappal az Északi Áramlat elleni támadás előtt hírszerzési jelentést kapott az ukránok tervéről

– derült ki a kiszivárgott Pentagon-dokumentumokból a 24.hu szerdai cikke szerint.

Egy európai hírszerző szolgálat arról tájékoztatta a CIA-t, hogy az ukrán hadsereg támadásra készül egy kis búvárcsapat segítségével, amely közvetlenül az ukrán fegyveres erők főparancsnokának, Valerij Zaluzsnijnak jelentett. A hatfős csapat akciójáról Volodimir Zelenszkij nem tudott.

Joe Biden hónapokkal előre tudhatott egy olyan ukrán tervről, amit még Zelenszkij elől is titkoltak – Megdöbbentő dolgok derültek ki a Pentagon-iratokból!

Joe Biden amerikai elnök. Fotó: MTI/AP/Manuel Balce Ceneta

A CIA által jegyzet hírszerzési jelentés 2022 júniusában készült.

Az amerikai titkosszolgálat szerint a hat férfi hamis személyazonosságot használva egy kisméretű hajóval futott ki a Balti-tengerre, ahol a mélymerülések során használt héliumkészletek segítségével helyeztek el robbanóanyagot a csővezetéknél.

A jelentésben szereplő információk meg nem nevezett ukrán forrásoktól származnak.

A nyomozók továbbra sem tudják, hogyan kerülhetett ki az a több mint 100 oldalnyi titkos dokumentum az amerikai hírszerzéstől, melyek az Egyesült Államok szövetségeseiről és az ukrajnai háborúról is érzékeny információkat tártak a világ elé.

Hasonló állítások korábban is megjelentek a sajtóban. Március elején a The New York Times írt arról, hogy egy „ukránbarát csoport hajtotta végre az Északi Áramlat-vezetékek elleni támadást”, névtelenül nyilatkozó amerikai tisztviselőkre hivatkozva, akik bizalmas hírszerzési információkat vizsgáltak át. A lap úgy tudta, nincs bizonyíték arra, hogy Zelenszkij ukrán elnöknek vagy az embereinek köze lett volna a művelethez.

Továbbra sem egyértelmű, ki robbanthatta fel az Oroszországot Németországgal összekötő Északi Áramlat gázvezetékeket szeptemberben 

Rengeteg vita övezte, hogy ki robbanthatta fel az Északi Áramlat földgázvezetéket szeptemberben a Balti-tengeren, ami Oroszországot és Németországot kötötte össze. Számos európai kormány Oroszországot gyanúsította, míg Vlagyimir Putyin az Egyesült Államokat és szövetségeseit okolta. Ukrajna határozottan tagadta, hogy bármi köze lenne a támadásokhoz.

Forrás: 24.hu, 444

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Beismerő vallomást teszek,én voltam meg a ,Gyula meg az Ottó,a Tóth Ottó. Meg Sorosgyurcsánykarácsonymárkizaybiden,így voltunk,nyerjen lölő még egymilliárdot ha nem
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
@szegény hazám: > sajnos búrabajnok, nekd az agyadat burkolni kéne > mert fertőzőek a baromságaid! >>" az usa elnöke tudott az északi vezeték felrobbantásáról" >> csak éppen azt nem mondta, hogy technikai támogatást is biztosított! Egy év múlva kiderűl, hogy tudott a gát felrobantásáról is > baromkám!? gondolkozol, ja nem, mert nem tudsz! Az, hogy helyesírást em-legeted azt a szerkesztőnek adresszáld, majd ő tesz róla, hogy a magyar nyelv érvényesüljön a helyesírásban is! DE elmondom neked, hogy ha elolvasni el tudod, ha eszed van meg is érted az esetleges "sajtóhibás" írást is, akkor mi a fenének ugatsz - nem szépirodalmi mesecsomagot ol-vasol, hanem tényeket te búra agyú! Mert látod, hogy tök igazságot írtam és te is tudod, csak fáj az igazság te nyomorúlt kádárista hazudozós féreg, te kommunista csőcselék >> mert felismer-ted, hogy a mi kormányunk a magyarok kormánya tesz, akar és tud tenni a háború ellen, mig ti szar gecik, háborúzni akartaok! a gyerekeitekkel, veled te főhülye! Menj a picsába! ÉS RANÚLJ MEG GONDOLKOZNA, ha már A SZÜLEID ERRE NEM VOLTAK KÉPESEK, HOGY MEGTANÍT-SANAK akkor amikor annak idejevolt!
szegény hazám
@Németh István: Kedves pfista! Idézet öntől: "Menj a picsába! ÉS RANÚLJ MEG GONDOLKOZNA, ha már A SZÜLEID ERRE NEM VOLTAK KÉPESEK, HOGY MEGTANÍT-SANAK akkor amikor annak idejevolt!"
Nagy tisztelettel kérem ezt a mondatát tegye magyar tanára elé, ha volt ilyen, hogy fordítsa le, mert sajnos nem értem. Ha neki sikerül a fordítás, akkor talán tudok érdemben reagálni megható öklendezéseire.
szegény hazám
@Németh István: Mélyen szántó komoly válasz, bunkó vagy te pfista a mocsárban dagonyázhatsz.
Németh István
@szegény hazám: Az még csak hagyán, hogy én >>Mélyen szántó komoly válasz, bunkó vagy te pfista a mocsárban dagonyázhatsz. s te minősítesz???
Eladott Ország
@izéke: tegnap 10:01 ♦ Bajor Imre Én, a Gyula meg a Tóth Ottó...
www.youtube.com/watch?v=potn1ejS4ws

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.