A Roszatom az orosz terror támogatója az ukrán miniszterelnök szerint.

A paksi bővítés Ukrajnában is visszhangot ver, jegyzéket írtak az EU-nak

Kép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Ukrajna jegyzéket intézett az Európai Unióhoz, amelyben sürgette a Roszatom orosz nukleáris energetikai konszern magyarországi atomreaktor-építési projektjének felülvizsgálatát – közölte Denisz Smihal ukrán miniszterelnök csütörtökön a Telegramon. Smihal ebben így fogalmazott:

A Roszatom a Putyin-rezsim része, támogatja az orosz terrorcselekményeket, és veszélyezteti a nukleáris létesítményeket. Arra számítunk, hogy felülvizsgálják a magyarországi nukleáris reaktorok építési projektjének Roszatom általi megvalósításáról szóló előzetes döntést.

Hozzátette, hogy ezt a kérdést már felvetette a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tanácsának szerdai, Párizsban tartott miniszteri szintű értekezletén elmondott beszédében is.

A kahovkai vízerőmű katasztrófája és a zaporizzsjai atomerőmű orosz elfoglalása fényében az ilyen döntések szürreálisnak tűnnek

– írta Smihal a magyar kormánynak a Roszatom melletti elköteleződéséről. Szerinte szigorítani kell az Oroszország elleni szankciókat, különösen olyan területeken, mint az atomenergia.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maccska
Az ukránoknak semmi köze sincs hozzá.
Úgy tűnik hogy nincs más bajuk,hogy másokkal kell foglalkozniuk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Péter2
@Csizmás Kond: Egy környező ország is elég, hogyha úgy látja , hogy nem biztonságos megvétózhatja Paks 2 működési engedélyét , európán belül kicsi a hely , Oroszországgal addig nem foglalkoznak , mert egy diktatúra , és nincs orosz atomerőmű olyan közelségbe ami egy katasztrófa esetén , lakhatatlanná tenne 50 vagy annál sokkal több négyzetkilométert ,az országhatárain kívül , HAMAR ELFELEJTETTÉTEK CSERNOBILT , MAYAKOT mid a 2 baleset az elavult orosz technika és technológia eredménye . Európába ha nem a német vagy francia a 2 ország valamelyike építi az erőmű vezérlését , el is felejthetitek , az Osztrákok lesznek az elsők akik vétózni fognak , a 2 Szlovákok és így tovább , és még ott van a nemzetközi atomenergetika, akik nem fogják engedni működni , pl Iránnak nem engedtek atomerőművet építeni , annak ellenére megcsinálták , de nem működik , nemzetközileg rájuk hatottak !
Péter2
@Péter2: Amit még kifelejtettem , ha úgy látják , hogy valami miatt nem biztonságos , az erőmű hasadóanyaggal sem tudjátok feltölteni , mert több országon keresztül jön a hasadó anyag , és a vonatot nem fogják átengedni , ugye mennyi akadék tud lenni ? Itt még sokkal nagyobb lesz a biztonsági elvárás mint Paks 1 nél volt , már a technika is jobb , már a betonba is belel lehet látni , hogy minden benne e van , meg elég vastag e , milyen a minősége , régen is volt ilyen , csak most sokkal pontosabban lehet mérni , még kisebb tűréshatárral Európa """ közepén , a legkisebb esélyt sem szabad megadni, a legkisebb balesetnek sem !
KisTehen
z megujjazhatja magát ... az eu rábólintott a módosításra is ...

HAHAHA
Csizmás Kond
@Péter2: ...vétó..mióta kitört a háború azóta vétózzák szerre mindenki...mégis tart...és szerintem neked mint orosz azzal van bajod...mert katasztrófák történnek az egész világon
Németh István
Az ukrán vezetés annyira kapzsi, hogy mindekire irigyek > a saját érdekükbe vélelmezik mindezt, holott amikor egy más idegen nemzet netán Európa gyarapaodhatna > akkor ha akarna még jobban is segíthetne a > BAJBAN lévőknek ! Csak hogy az ukrán füldteke nincs bajban csak a jelenlegi vezetői gerjesztik azt, mivel az usa tulajdonosok >>> velük a hülye néppel védetik az illetéktelenül kivásárolta a zelinszkíj és bandáűja részéről eladott földi javakat!
Az ukrán vezetés egy moslék szemét az usa-Eu. vezetéssel egyetemben! Hányadékok!
A lényeg a világnak való károkozás, mindent mindenkit gyengíteni akit csak lehetséges, hogy valamiféle előnyt szerezhessenek a hatalmuk stabilizálásához! Aljsa szar banda, cska a PUTYIN képes a világ rendkjét helyreállítani a Knaí-Indiai-arab világ- a török és a kóreai-vietnámi hazafiak segedelmével! Az aljas öngyilkos japánok a hirosíma-nagaszaki elszenvedői meg csak nyalják az usa seggét >nagyon megérdemlik a nagy fostos picsát!
Péter2
@Csizmás Kond: Az orosz technikával van bajom , mert elavult , csak nézd meg a világpiacot , látsz egy orosz gyártmányú mp lejátszót ? Vagy egy mobiltelefont ? Na nem véletlen , valamikor foglalkoztam tv javítással , pl a 80 években a Videoton által gyártott Infra Color tv kb 7 kg volt , a Videoton color star TS3208 S- OC avagy УЛПЦТИ -61-II aminek a gyártását ránk erőltették , a készülék 85 kg sikerült szovjet útmutatással , és használhatatlan volt minden téren , ami haszna volt , mikor kidobták , akkor sokat kibeleltem , benne volt egy hatalmas legalább 5 kg hiperszil transzformátor sok lecsapolással , a kerámia cső foglaltok és a sormeghajtó pentóda .1p-45sz ebből ez jó volt rövidhullámú adóerősítőnek , párat építettem , és ki lehetett belőle hozni 40 w zenei teljesítményt , tehát csak arra volt jó , hogy sok mást lehetett belőle építeni , alkatrész temető volt , az ellenállásoknak a kondenzátoroknak , hatalmas szórása volt , találtam bene 1 kohm ellenállás megmérve 300 ohm volt , ezért nem működtek megfelelően , és az elavult secam rendszer , és a rosszul tervezett geometriai korrekció stb , amit a vidi fejlesztett már pál rendszerű volt , annak már valós színei voltak abban az időben elfogadható jó készülék volt . .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.