Újabb katonai csomagot jelentette be az amerikai kormány, 2,1 milliárd dollár értékben.

2,1 milliárd dollárral támogatja az amerikai kormány UkrajnátAFP PHOTO / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Az Egyesült Államok összesen 2,1 milliárd dollárnyi (mintegy 720 milliárd forint) katonai támogatást jelentett be Ukrajna számára új megrendelésként pénteken – közölte az MTI.

A védelmi minisztérium (Department of Defense) közleménye szerint az újabb segítségnyújtás az Ukrajnai Biztonsági Támogatás Kezdeményezés keretében jut majd el Ukrajnába, ami nem az amerikai hadsereg készleteiből történő azonnali lehívást jelent, hanem az amerikai kormány részéről közbeszerzés révén megrendelést az eszközökre hadiipari gyártóktól és egyéb partnerektől.

Az újabb katonai támogatási csomag részeként légvédelmi eszközök, a többi között Patriot-rendszerek rakétái, lőszerek, pilóta nélküli légi eszközök és egyéb felszerelések juthatnak el Ukrajnába – áll a Pentagon közleményében, amely hangsúlyozza, hogy az újabb támogatás jelzése az amerikai elkötelezettségnek Ukrajna hosszú távú önvédelme iránt.

Forrás: MTI

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m73
@Maccska: mégis nálunk van háborús veszélyhelyzet barom.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m73
@KisTehen: szedd össze magad marha, mert igen szánalmasan nyomod a fidesz baromságot:-)
m73
@Shikari: honnan tudod te dajcs zsidó barom?:-)
KisTehen
@Péter2: ezt a háborút az usa ukrajna páros provokálta ki
Péter2
@KisTehen: Mi az , hogy kiprovokálta ? Egy független országnak sem fog parancsolni a ruszki kommunista horda, erre mérget vehettek , mert a fejlett nyugat nem fogja hagyni , ahogy idáig sem hagyta , a ruszkik meg haza is vágták magukat , minden fejlett technika és technológia elől elzárták őket , és ez oda fog verni az amúgy is gyenge gazdaságuknak akár 100 évre is ! Bűnhődni fognak az elvtársaitok , vigyázzatok , hogy később nehogy még a kormányotok miatt kollektíve háborús bűnösnek mondják ki az országot miattatok , mert akkor megnézhetitek magatokat . Ti mindig a rossz lóra tettetek , pl Trianon a jobboldali konzervák miatt csonkolódott az ország !
m73
@KisTehen: mi van fasszopó köcsög? Nem tetszik hogy le vagytok alazva:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.