Magyarország mellett Lengyelország és Szlovákia is érintett a perben, amit a háborút viselő ország az importtilalom kiterjesztése miatt indít.

Hivatalos: Ukrajna pert indít Magyarország ellenHandout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Mint ismert, a magyar kormány múlt hét szombaton nemzeti hatáskörben meghosszabbította és kiterjesztette az ukrán mezőgazdasági termékekre vonatkozó behozatali tilalmat. Ezt maga Nagy István agrárminiszter közölte. Erre pedig máris megérkezett Ukrajna válasza:

a Kereskedelmi Világszervezet elé viszi Magyarországot, Lengyelországot és Szlovákiát Ukrajna, amiért az Európai Bizottság döntésével szemben a három ország fenntartja az ukrán gabonaimport tilalmát.

A Népszava.hu szemléje szerint erről Tarasz Kacska gazdaságfejlesztési, kereskedelmi és mezőgazdasági miniszterhelyettes beszélt a Politicónak.

Tarasz Kacska a WTO előtt zajló pert azzal indokolta, hogy a három ország nyílt szembenállása nem az Európai Unió belső ügye, hanem felveti azt a kérdést is, a nemzetközi kereskedelmi partnerek bízhatnak-e abban, hogy az Európai Bizottság az egész Európai Uniót képviseli-e. Azon túl, hogy a céljuk felhívni a figyelmet, hogy a lengyelek, a szlovákok és a magyar ellenszegülnek a brüsszeli akaratnak, készülnek saját büntetőintézkedésekkel is a három ország ellen – jelezte az ukrán miniszterhelyettes.

Szlovákia és Lengyelország egyébként úgy indít kereskedelmi háborút Ukrajna ellen, hogy szeptember 30-án, október 15-én parlamenti választás vár rá.

Forrás: Népszava.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Őrnagy
@csapnivalo: Nincs Ukrán gabona! Akié a föld, azé a gabona. Ukrajnában a gabonaföldeket megvették az USA spekulánsok, így Ukrajnának nincs is gabonája. Milyen alapon akar az USA gabona exportja érdekében az Ukrajna pereskedni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
Csak nem ránk akarja tukmálni a gyenge minőségű gabonájukat?!
bence
@vacsi: ! Csak termeltünk amíg orbán be nem telepítette akkumulátorgyárakkal !
telegdilaci
@Őrnagy:Miért is Perel Ukrajna néhány Európai Országot,mert nem akarnak Ukrán gabonát vásárolni Ukrajnától,erre nem lehet kötelezni senkit, hogy akarata ellenére még ha nincs is szüksége gabonára egy Országnak,akkor birósági uton kelljen rájuk kötelezni hogy ha nincs szüksége Ukrán gabonára akkor is venni kell!
ómió
És, ugye, magát EU-tagnak hazudva!?
balos
@CsipkeRózsa: Ne má!Azé annyira nem debil a csti-törpe!Akkor miből tudna a lölö jaktot venni az üveg zsebéből?Különben meg az is annyit ér amennyit eltudnak tőle lopni az vérmegyei urak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.