Az orosz gazdaság helyreállításának szakasza lezárult, állapota egészében véve stabil és kiegyensúlyozott, a GDP növekedése 2023-ban várhatóan 2,5-2,8 százalék lesz – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a 2024-re, 2025-re és 2026-ra kiterjedő tervezési időszakra szóló szövetségi költségvetés kialakításáról tartott hétfői tanácskozáson.

Putyin: az orosz gazdaság helyreállt
Fotó: Mikhail Metzel / POOL / AFP

"Szeretném elmondani, hogy számos kulcsfontosságú mutató tekintetében a helyzet sokkal jobb, mint a korábbi becslések és előrejelzések. Hadd emlékeztessem önöket, hogy még áprilisban az idei évre 1,2 százalékos GDP-növekedést vártak. Kezdetben egyesek eleve mínuszt vázoltak fel nekünk, aztán korrigálták az előrejelzést – 1,2 százalékot vártak, de ténylegesen már meghaladtuk ezt a küszöböt, és az év végére a GDP-növekedés elérheti a 2,5 százalékos szintet, sőt, talán még ennél is többet, 2,8 százalékot"

- mondta.

Putyin a fogyasztói kereslet és az ipari termelés, elsősorban a feldolgozóipari termelés növekedéséről számolt be, valamint arról, hogy az állóeszköz-beruházások az idei második negyedévben éves szinten 12,6 százalékkal nőttek.

"Általánosságban elmondhatjuk, hogy az orosz gazdaság helyreállításának szakasza lezárult. Kiálltuk az abszolút példátlan külső nyomást, ellenálltunk az úgynevezett nyugati blokk egyes uralkodó elitjei – egyes általunk barátságtalannak nevezett országok uralkodó elitjeinek – szankciós támadásának. Oroszország GDP-je elérte a 2021-es szintet, és most az a fontos, hogy kialakítsuk a további stabil és hosszú távú fejlődés feltételeit"

- mondta Putyin.

Rámutatott, hogy a rubel gyengülése kulcsszerepet játszott abban, hogy az elmúlt hetekben felerősödött az inflációs nyomás. Fontosnak nevezte, hogy a nemzeti fizetőeszköz megerősítése érdekében haladéktalan döntések szülessenek.

"Bízom benne, hogy a kormány és a központi bank szakszerűen és ami fontos, összehangoltan fog dolgozni"

- mondta Putyin.

Az orosz elnök 2024 végéig meghosszabbította az európai szankciókra válaszul 2014-ben bevezetett élelmiszer-embargó hatályát.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Putyin: az orosz gazdaság helyreállt"

Javítás: az orosz gazdaság fejreállt
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@sgl: Ne is csodálkozz azon ha valaki a szarra büszke!
Minél nagyobb a szar nálunk - annál nagyobb a gazdagság ott...
kereső
@Dr. Proktor: Azaz, a fideSS megtartotta ,amit 2004-től (nem) hirdetett- minél rosszabb az országnak annál jobb nekünk.
kereső
Elárverezik Zelenszkij házát
HírKlikk 2023. szeptember 16. 18:05
Az oroszok irányítása alatt álló krími hatóságok közölték, hogy mintegy 100 ukrán tulajdonban álló ingatlan elárverezését tervezik, beleértve Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyik házát is.
A hatóságok már megtartották az első nyolc ingatlan árverését.

Konsztantyinov a krími parlament elnöke a Telegram-csatornáján közölte, hogy az említett állami tulajdonba vett ingatlanokat összesen 815 millió rubelért (hárommilliárd forint) adták el – írta meg a Reuters értesülése alapján a Blikk.
kereső
Kirabolják az ukrajnai megszállt területeket. Jó néhány európai ország- köztük az eu-s tagállam Magyarország néhány -.eddig még meg nem nevezett cége, aaz uniós embargót kijátszva olyan alkatrészeket, elektronikai/chipeket / berendezéseket adott el, és ad el az oroszoknak, amelyek feltétlenül szükségesek a harci drónok és rakéták gyártásához. De mi nem szállitunk ember élet kioltására alkalmas eszközöket Ukrajnának, csak olyanokat az oroszoknak, amelyek ukrán életek kioltására alkalmasak. Csoda-e, ha a nyugati sajtó arról cikkezik, hogy Magyarország putyin ötödik hadoszlopa.
balos
@Qqberci: Neked is a 13as a szerencse számod?Nekem nagyon bejött!
balos
@kereső: Azért a "folytatjuk" sem rossz jelszó!Mert ennek örve alatt ott folytatják ahogy a Dunán úsztatták a koronát!Bár most "tankeren" úsztatják a milliárdókat az üvegzseb-betétjeikbe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.