Ukrajna vagy kapitulál Oroszország feltételei szerint, vagy megszűnik államként létezni – írta Vjacseszlav Vogyodin, az orosz parlament alsóháza (Állami Duma) elnöke hétfői Telegram-bejegyzésében.

Kemény üzenet Oroszországból: Ukrajna vagy kapitulál, vagy megszűnik államként létezni
Fotó: Pixabay

Vologyin szerint "hét tény bizonyítja", hogy Washington és Brüsszel elvesztette az Oroszország kimerítéséért vívott háborút, köztük az, hogy "a kijevi rezsim militarizálására" költött hatalmas összegek ellenére a helyzet nyugati fegyver- és lőszerhiányhoz, az európai és az amerikai politikusok iránt bizalomvesztéshez, valamint az ukrán ellentámadás kudarcához, Ukrajna csődjéhez és demográfiai katasztrófájához vezetett.

"Több mint 10,5 millió ember menekült el Ukrajnából. A Krím, Szevasztopol, a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaság, valamint Zaporizzsja és Herszon megye további 11,2 millió lakosa döntött Oroszország mellett. Ukrajna 2014 óta lakosságának 53,7 százalékát vesztette el"

- érvelt az orosz házelnök.

"A kijevi rezsim mozgósítja az 50 év feletti férfiakat, valamint a tuberkulózisban, vírusos hepatitisben, HIV-ben és más betegségekben szenvedőket. 2023. október 1-jétől a nőket is katonai nyilvántartásba veszik. Az ápolóknak, orvosoknak, gyógyszerészeknek megtiltják, hogy elhagyják Ukrajnát. Ukrajna csődbe ment. Ukrajna GDP-je 2022-ben 30,4 százalékkal csökkent – ez a legrosszabb eredmény az ország történetében" – írta.

Vologyin emlékeztetett rá, hogy júniusban Ben Wallace akkori brit védelmi miniszter kijelentette, hogy a nyugati országok kifogytak a Kijevnek szállítható nemzeti fegyverkészletekből. Joe Biden amerikai elnök júliusban elismerte, hogy a kazettás lőszerek Ukrajnának történő átadásáról szóló döntés azért született, mert a hagyományos lövedékek elfogytak.

"Az Európai Unió és az Egyesült Államok vezetőivel szembeni bizalmatlansági mutatók történelmi maximumon állnak. Biden teljesítményét 57, (a francia elnök Emmanuel) Macronét 69, (a német kancellár Olaf) Scholzét 72 százalék nem tartja jónak. Az Egyesült Államok és az európai országok lakosainak többsége ellenzi a fegyverszállításokat Ukrajnának"

- írta a politikus.

Megjegyezte, hogy a NATO által támogatott ukrán hadsereg hatalmas veszteségeket szenvedett el mind hadfelszerelésben, mind katonákban, és szerinte "az eredmények hiánya csalódást okozott a nyugati szponzoroknak".

"Az eurózóna gazdaságai recesszióban vannak. Németország kénytelen volt csökkenteni a szegény családok szociális juttatásait a kijevi rezsim militarizálásának költségei miatt. Franciaország csökkentette a segélyezettek számát, a rászorulóknak leállították az élelmiszercsomagok kiosztását és a gyógyszerek vásárlásának visszatérítését. A nemzetközi ügynökségek, az Egyesült Államok pénzügyi helyzetének romlására számítva a következő három évben, leminősítették az Egyesült Államok hosszú távú befektetési besorolását"

- áll a házelnöki Telegram-bejegyzésben.

Forrás: MTI

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ábel
Az oroszok egyre inkább írják ki magukat a civilizált társadalmak közösségéből. Ahogy anno Hitler tette.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Őrnagy
@sgl: Én ezen nem örömködnék annyira. Vagy úgy van, vagy nem úgy van, Azt mi innen nem tudjuk megállapítani.
Nézzük a következményeket:
- Pótolhatatlan ember nincs, ha meghalt, pótolják
- Ha sikerült a hadművelet, az oroszok szörnyű bosszút fognak állni és képesek rá (az lenne a csoda, ha nem tennék).
A magyar érdek nem az, ha győznek az ukránok, vagy győznek az oroszok! A magyar érdek az lett volna, ha ki se tör ez a háború, de ha már kitört, minél hamarabb békét kötnének, és visszakerülne a békés kereskedés állapota a háborúzás helyébe!
balos
@Őrnagy: Bolond gombát ettél szarnagy?Eddig egész más faszról regéltél?Netán lenyelted a végeredményt is?
Őrnagy
@balos: balos lyukból büdös szél fúj gyagyás!
Dr. Proktor
Ez az állj vagy lövök gengsztermódi államközi megfelelője...
Gengsztermódi!
balos
@szarnagy: nedveskegyencfegyenc!magaácska akkor volt katona,mikor az apjának elszakadt a kotona,na az volt a katona dolga!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok