Orbán Viktor reggel furcsa kijelentést tett Ukrajna területe és EU-csatlakozása miatt. Nem várt sokáig az ukrán külügy, máris visszavágtak.

Az ukrán külügy így reagált Orbán Viktor kijelentésére

Fotó: Facebook/oleg.nikolenko

„Szabad-e megkezdeni a tárgyalást egy olyan országgal, amely háborúban van? Méghozzá területi háborúban van. Tehát nem tudjuk, hogy ennek az országnak mekkora a területe. Hiszen még háború van. Nem tudjuk mennyi a népessége, mert elmenekülnek” – mondta péntek reggel Orbán Viktor a Kossuth rádiós interjújában.

Oleh Nyikolenko, az ukrán külügy szóvivője nagyra értékeli Orbán aggodalmát.

Pozitív fejleményként értékelem, hogy Magyarország miniszterelnöke aggódik Ukrajna EU-csatlakozása miatt. Tájékoztatjuk, hogy Ukrajna területe változatlan, továbbra is a nemzetközileg elismert határok veszik körbe

– írta közösségi oldalán Oleh Nyikolenko.

Nem ez az első eset, amikor az ukrán politikusok felvonják szemöldöküket Orbán kijelentésére, hiszen hazánk miniszterelnöke "pénzügyileg nem létező ország" és "senki földje" szavakkal is illette Ukrajnát. 

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Havanagi
Embernek elég undorító a putris.Terjeszkedne más élete árán is.Velejéig romlott,gonosz,ördögi.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
www.grotius.hu/publ/displ.asp?id=FSZGXP

Ha sikerülne a fentieket megérteni- ami azért nem olyan nagy kunszt, csak magyarul kell tudni hozzá, akkor el lehetne felejteni az usa-zást, a Bidenezést- és lehetne emlékeztetni a magyar miniszterek elnökét, hogy Magyarország aláiróként csatlakozott ehhez a szerződéshez/egyezményhez. Pont. Ennyi(ke).
És, ha ezt a "magyarok" elfelejtik, akkor szószegők, ...mint már nem először a történelemben.
Ez erről szól- nem többről, és nem kevesebbről. Még a kivénhedt obsitosoknak is.
Eladott Ország
@Őrnagy: tegnap 21:45 ☻ "Gagyás." Ukrajna soha nem fog kiegyezni a ruszkikkal. Ha másból nem, már abból sejthető volt hogy működnek az oroszok elleni szankciók, hogy a nemzthy varacskosdisznónk televisítozta vele a médiát, hogy nem működnek. "2022 januárjában két fosszilis energiahordozó külföldi értékesítéséből befolyó pénz tette ki az orosz költségvetés 45 százalékát." Amikor akkora szarban vagy, hogy Észak-Korea segít rajtad, az olyan mintha a hajléktalantól kérsz cigivéget. Most, hogy már jó ideje a ruszki ork-földön a boltok limitálták a cukor, a só, a liszt és az étolaj vásárolható mennyiségét, és különösen cukor iránt óriási a kereslet, örülhet az ork lakosság, hogy abból a kevésből majd Észak-Koreát fogják eltartani. Remélem, Csirkefejű kakadu már behívatta az észak-koreai nagykövetet, hogy tiltakozzon a háború elnyújtása miatt, és hangsúlyozza Orbánisztán békepártiságát, csodálkoznék ha nem így történt volna. Azoknak akik az orosz fölényt emlegetik, csak azt szoktam megemlíteni, hogy nyilvánvalóan Oroszország azzal a céllal támadta meg Ukrajnát, hogy ez a háborút megnyerje. Eddig nem nyerte meg. A háborúzás klasszikus tanítása szerint ilyen állóháborúkat az nyeri meg aki gazdaságilag jobban bírja. Oroszország GDP-je valahol Olaszország szintjén van, tehát a nagyobb nyugati országok egyenként is erősebbek gazdaságilag mint Oroszország. Tehát ha nyugat nem fárad bele Ukrajna támogatásába, akkor az az esélyesebb, hogy Oroszország fog előbb kifulladni. Persze sajnos ez is még évekig el fog tartani. Az oroszok nem véletlenül vetették be a teljes erővel a trolljaikat, pl. magyar fideszkormány, illetve maffiát. Peking egyetért ugyan Putyin azzal a modatával, hogy véget kell vetni az egypóolusú világrendnek, az amerikai hegemóniának, csak abszolút nem úgy gondolja ezt, mint Putyin, Peking kétpólusú világrendet szeretne, ahol Kína a másik szuperhatalom az USA mellett. Kinának a legkevésbé sem érdeke, hogy Oroszország erősödjön és elfoglalja Ukrajnát.
kereső
@sgl: Még a saját törvényeit sem! Hogy fel voltak háborodva amikor Gyurcsány azt mondta: "qrva ország"- a szöveg teljes egészéből persze olvasható-és értelmezhető volt, hogy ezt úgy mondta , mint az anya a hülye gyerekének" büdös kölke"!.
Azt meg a sok-sok nem gondolkodó, hanem csak úgy "elvagyok, mint a befőtt a polcon", vagy éppen haszonhúzója vagyok NER-nek, észre sem veszi, vagy nem akarja észre venni, hogy a "ribancarc" , qrvát csinált az országból- a saját hatalma, és maffiája érdekében. Köpök egy nagyot.
ómió
Akkor a Krim meg Kelet-Ukrajna "hiánya" efftársilag má' fel se tűnt!? De, akkor, mi ez a "háborús cécó" ott!?
Csizmás Kond
...és még azt sem lehet tudni, hogy holnap ukránok lesznek-e vagy kitudjakik...
Nanya
@Maccska: Nekem tetszik az ,hogy te milyen idióta,elmebeteg vagy ,és az hogy milyen baromságokat firkálsz.
Hajrá csak így tovább.
Majd a gondozó bácsi jól szétrúgja a csimbókos picsádat és sokáig nem fogsz tudni szobakerékpárra ülni,Akkor pedig soha nem érsz el Lipótmezőre.
Jaj te nagyon hülye !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.