Az amerikai elnök először az ukrajnai agresszió kezdetekor nevezte mészárosnak az orosz vezetőt. 

Joe Biden amerikai elnök ismét „mészárosnak” nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt, egyben felszólította az amerikai választókat, hogy támogassák a magas jövedelmű állampolgárokra kivetett adók jelentős emelését, hogy ezzel segítsenek Ukrajnának szembeszállni Oroszországgal - írja az Euronews.

Biden kitart véleménye mellett – Másodszor is „mészárosnak” nevezte Putyint

Joe Biden Washingtonba indul az elnöki különgéppel 2024. március 21-én. Fotó: MTI

„Képzeljék csak el, mi mindent tehetnénk ezzel. Jelentősen csökkenthetnénk a szövetségi költségvetés hiányát, rengeteg jó intézkedést bevezethetnénk, és végre megvédhetnénk Ukrajnát a mészáros Putyintól”

– mondta Biden kedden Észak-Karolinában. A Raleigh városában tartott kampányrendezvényre Kamala Harris alelnök is elkísérte.

Erősödik Biden támogatottsága a jelentős ipari szövetségi államokban

Az elnök hirtelen magabiztosságát az támasztja alá, hogy az Unió helyzetéről szóló éves beszámolója (SOTU) óta olyan jelentős ipari államokban javult a támogatottsága, mint Michigan és Pennsylvania, sőt, Wisconsinban meg is előzte Donald Trumpot.

További öröm a demokratáknak, hogy a megüresedett alabamai választókerületet valószínűleg a kormánypárt nyeri el, főként a jelölt megengedő abortuszprogramjának köszönhetően. Országos összesítésben viszont még mindig vesztésre állnak, és rossz az elnök megítélése a fekete szavazók körében is.

Brutális adóemelést javasol az elnök a gazdagok terhére

Biden újra megismételte javaslatát, amely minimum 25 százalékra emelné a milliárdosok adóterheit, és erőteljesen növelné a társasági adókat is, melyeket Donalt Trump elnöksége idején alaposan megvágtak. Szerinte ezzel több százmilliárd dollárt lehetne bevonni a költségvetésbe a következő 10 évben.

Ebbe a gazdasági fejtegetésbe ágyazta be Biden a Putyin elnöknek címzett „hentes” kifejezést, amire 2022. március 26. óta nem volt példa. Akkor, egy hónappal Ukrajna teljes körű inváziója után használta ezt a súlyos minősítést.

Idén februárban is voltak személyesen sértő megjegyzései, amikor azt mondta, hogy „vannak olyan őrült kurafiak, mint ez a fickó, Putyin és mások, és még mindig aggódnunk kell egy nukleáris konfliktus miatt".

A két vezető Genfben, a háború előtt találkozott személyesen, először és utoljára. Az eseménytelen és tartalmatlan rendezvény után jelent meg a Kreml honlapján Putyin elnök részletes történelmi esszéje arról, hogy Oroszország joggal tekinti Ukrajnát saját érdekterületének, majd ősszel megkezdte az orosz csapatok felvonultatását a határkörzetben és Fehéroroszországban.

Az elemzők szerint Genfben az orosz elnök Biden tanácstalannak érezte Ukrajna kérdésében, mivel akkoribanaz afganisztáni kivonulás drámai nehézségei kötötték le a teljes figyelmét.

Kreml: unalmas kijelentések, ez a nyelvezet szégyen az Egyesült Államokra

A Kreml értékelése szerint Biden mondatai „unalmas kijelentések”. Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő szerint „ha az amerikai elnök ez a nyelvezetet használja, az szégyen az Egyesült Államokra nézve”.

Ami pedig az ukrajnai támogatás jelen helyzetét illeti, a tavaly ősszel útjára indított elnöki törvényjavaslat 61,4 milliárd dolláros tétele továbbra is akadozik a Kongresszusban. (A minap elfogadott 1,2 ezermilliárdos csomagban Ukrajna nincs benne.)

A segélycsomagot a Republikánus Párt szélsőséges képviselői blokkolják, míg a pálya széléről Donald Trump hitelfelvételt javasol az ukrajnai támogatás finanszírozására.

Forrás: Euronews

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SÍva
Tényleg? Csak ő a mészáros? És Ámerika és Izráel?
Bástya Béla Elvtárs
@Géza: Lassan a repcsire is mozgólépcső viszi fel!
Géza
@Bástya Béla Elvtárs: És felejt.
jáger laszló
Nem kell komolyan venni,hiszen már öreg a Biden!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.