Ukrajnának el kell ismernie a háború következtében a terepen kialakult realitásokat – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Rosszija 1 televízió Moszkva. Kreml. Putyin című műsorában.

Itt az ideje, hogy a kijevi rezsim elismerje a terepen kialakult realitásokat. Remélem, hogy ezt a sokszor elismételt üzenetet felfogják, és hogy a Nyugat felismeri, ideje felhagynia Ukrajna feláldozásával a teljesen kilátástalan céljai érdekében

– mondta.

Súlyos kijelentést tett Lavrov: Ukrajnának el kell ismernie a háború következtében...

A tárcavezető az orosz a kül- és védelempolitikai tanács hétvégi, 32. közgyűlésén a Svájcban Ukrajnáról megtartandó konferencia szervezőiről szólva kijelentette: "egyszerűen csak csodálkozva figyeljük ezeket az erőfeszítéseket, azt, hogy egyébként felnőtt emberek miként foglalkoznak nyilvánvalóan értelmetlen dolgokkal, amelyek teljesen kilátástalanok".

Úgy vélekedett, ezt a fórum részvevői nem értik.

Ez azt jelenti, hogy a feladat nem a béke elérése, hanem kizárólag az, hogy minél több országot Oroszország ellen fordítsanak, és hogy aztán ezen az alapon próbáljanak meg a továbbiakban velünk szemben ellenséges, immár anyagi természetű lépéseket tenni

- tette hozzá.

Leszögezte, hogy Moszkva meg fogja védeni érdekeit az ukrán viszonylatban és a Nyugattal való kapcsolataiban egyaránt.

Ezt a világon gyakorlatilag minden külföldi kolléga megérti, akivel kommunikálnunk kell

– mondta.

Meglátása szerint az, hogy a Nyugat fokozza a nagy hatótávolságú fegyverek Ukrajnába szállítását, annak a megnyilvánulása, hogy nem áll készen a komoly tárgyalásra az ügyben.

Ez azt jelenti, hogy a viszonyoknak a harctéren való tisztázása mellett döntöttek

– fogalmazott Lavrov.

Egyetértett azzal a tézissel, hogy Európa még legalább egy nemzedéken át nem lesz partnere Oroszországnak. A miniszter szerint a Moszkva és a Nyugat közötti katonai és politikai konfrontáció éles szakasza folytatódik, és teljes lendülettel zajlik. Kifogásolta az oroszellenes retorika terén egyes európai szomszédok által tanúsított "különös buzgalmat".

Az orosz külügyminiszter szerint a nyugati országok arra irányuló "forgatókönyveket gyakorolnak", hogy kárt okozzanak Oroszországnak az ukrajnai fegyverszállításokkal, a hadiipari beruházásokkal és a gazdaság katonai üzemmódba állításával. Nehezményezte, hogy egyesek Oroszország feldarabolásáról fantáziálnak.

Hangsúlyozta, hogy Oroszország továbbra is nyitott a párbeszédre a Nyugattal a biztonságról és a stratégiai stabilitásról, de "nem az erő pozíciójából, nem a saját kizárólagosság pozíciójából, hanem csakis egyenrangúan és egymás érdekeinek tiszteletben tartásával".

Hangot adott álláspontjának, miszerint a nyugati országok "a képzeletbeli orosz fenyegetés mítoszát" a fegyverkezési verseny fokozására és arra használják fel, hogy kialakítsák egy "nukleáris komponenssel rendelkező európai katonai szövetség" körvonalait. Azzal vádolta meg a NATO-t, hogy miután "kudarcot vallott" az euroatlanti biztonság kiépítésével, úgy döntött, hogy Ázsiában kell "rendet teremtenie". Úgy vélekedett, az orosz félnek ezzel kapcsolatban el kell gondolkodnia azon, hogyan kellene megszerveznie a biztonságát.

Beszámolt arról is, hogy Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök a minapi pekingi csúcstalálkozón megvitatta Kínának a globális biztonsággal kapcsolatos kezdeményezését.

Nagyszerű logikát látunk abban, hogy a globális biztonság garantálása gondolatának gyakorlati előmozdítása az eurázsiai biztonság alapjainak kialakításával kezdődne, mindenféle észak-atlanti lerakódás nélkül

– mondta.

Meglátása szerint a Nyugat hibájából "csődbe ment" a korábbi euroatlanti biztonsági modell, amely az EBESZ-hez, valamint a NATO-hoz és az EU-hoz fűződő kapcsolatokhoz, köztük az Oroszország-NATO Tanácshoz és a Partnerség a békéért programhoz is kapcsolódott, valamint a Nyugatnak az Oroszország és Kína kettős feltartóztatására irányuló kurzusa is. Emlékeztetett rá, hogy Putyin és Hszi szerint a kétoldalú kapcsolatok "olyan szorosak, olyan barátiak, hogy minőségben felülmúlják a múlt klasszikus szövetségeit".

Forrás: MTI

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Ugyanolyan tolvajok mint a fidesz, csak míg az előbbi a pénzre, az utóbbi a területre hajt...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rücsü41
Az ukrán elnök sem érti,és az ukránok nagy része sem, hogy miért kellene elismerni azt az agressziót amit Oroszország az országuk ellen elkövetett.Részletesebben nem magyarázná el Lavrov ,hogy mi az indoka hogy el kell ismerni a rabolt területeket?Csak az hogy most jobban állnak a harctéren mint korábban, vagy az hogy az erősebb kutya b.szik, és ez így lesz amíg világ a világ?
Nessy
Lavrov elvtárs! Nem emlékszik rá, hogy ki kezdte Ukrajna bombázását, iskolák, kórházak lerombolását, a civil lakosság gyilkolását? Az elűzött lakosság helyére meg lojális oroszok költözhetnek, megkezdve a lakosság cserét? Ennek alapján van képe arról mesélni, hogy Oroszország Eurázsia békéjének a garanciája? Lásd Krim félsziget, Ukrajna!
Dr. Proktor
Ugyanolyan tolvajok mint a fidesz, csak míg az előbbi a pénzre, az utóbbi a területre hajt...
Géza
Amerika az európai csicskáin keresztül kiprovokálta ezt a háborút. Most éppen elkenik a szájukat. Helyes!
Slavia Russija!
Nyírfa
Csak szelíden, végül is ünnep van: Lavrov pajtás, mondjam, vagy mutassam?
izéke
Ha az ukránok fognak majd jobban állni,akkor se feledje el lavór a szavait...
qunta
Az oroszok a bevonulás előtt és isztambulban is csak annyit kértek, hogy hoholia tartsa be az aláirt 1ezményekt. Ez nem történt +. Ezért putzkó lépése jogos habár én sem helyeslem..
RonaGyuri
na kérem ez az Orbán "béke-terv" lényege!! =))
Eladott Ország
A Szovjetunió alkotmánya elismerte Ukrajna önrendelkezési jogát, és azt a jogot, hogy Ukrajna elszakadhasson a Szovjetuniótól. Ukrajna népe a függetlenségi népszavazáson élt ezzel a jogával. Ezért Ukrajna szuverenitását és területi integritását senki sem kérdőjelezheti meg. Ukrajna alkotmánya KIZÁRJA annak lehetőségét, hogy egyes megyéi (vagy a Krími Autonóm Köztársaság) elszakadjanak Ukrajnától, ezért ezek a szeparatista népszavazások akkor is érvénytelenek lettek volna, ha nem orosz fegyverek fenyegető csöve előtt, szemérmetlenül elcsalva tartották volna meg őket. Így vagy úgy , de bizony ezt az agresszív beavatkozást az oroszok bukják. A kérdés már csak az, hogy mekkora kártérítést fizetnek és mikor fogadja el a nyugati világ valamikor a szavahihetőségüket.Több nemzetközi szerződést sértettek meg vagy rúgtak föl, amit a fejlettebb demokráciák nem fogadhatnak el. Zelenszkij egy ilyen szelfit szeretne csinálni: Basszus, csak fel ne keljen, mint Drakula, mert úgy néz ki, mint egy kib@szott vámpír.
uploads.disquscdn.com/images/589fc8640f836836cc78b241a7a9e5381edcb13d34de9cfef3a3143031f202c5.jpg?w=800&h=593
Toller Béla
Érdekes, hogy az ukránok nem tartanak igényt egy négyzetméter orosz földre sem, ezzel szemben az oroszok igényt tartanak mindenre, amit fegyverrel meg bírnak szerezni. Vagy képesek ellakni másoktól...Lavórnak és a bandának tudomásul kellene venniük, hogy a hódítások kora lejárt, a gátlások nélkül vezetett háborúk meg nem maradnak megtorlatlanul. Ez már egy ilyen kor. A katonai vereség, bár elképzelhetetlennek tűnik, rendre bekövetkezik a legnagyobb hatalmak esetében is - itt most egy kicsit lasabban, mert közel az orosz hátország...
Eladott Ország
Putyin: Segghülye vagyok ahhoz, hogy az országomban jólétet csináljak, úgyhogy inkább háborúzok. Nem tudjátok, dupla ágy van a Lenin Mauzóleumban?
uploads.disquscdn.com/images/64c076649cf14824ed65e665e909ba6437775492c215461580ef5220d3440227.jpg?w=800&h=548
Az orosz helyzet...
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/317325773_10231088024450985_6222523406127227639_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=aHgLO0f6tGEQ7kNvgHCBCPz&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AYDJWRzFs-sMFK72iZeNm8835INdK9KitipohHUzC3sIGA&oe=66513723
Vlagyimir Putyin orosz elnök a krími hídrobbanást "terrorcselekménynek" minősítette. Mondja ezt egy olyan ember akinek a katonái korábban a Kaukázusban majd Szíriában és most Ukrajnában a civil lakosságot bombázták, célzott rakétatámadásokat indítottak iskolák, kórházak, civil lakótelepek, színházak, és humanitárius segélyt szállító konvojok ellen.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/311564462_10230494593735588_5669463932671836911_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=6fFztq82cf8Q7kNvgHcCrJ1&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AYD1D04OQnZ38mLuVdKMKFwyW6kRPAL4LuBIVzYFe7YLNQ&oe=66513E53
Annektált Ukrán megyék . Bekerült az Ukrajnától elcsatolt Zaporizzsja és Herszon megye, valamint a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaság az orosz alkotmány szövegébe.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/311486066_10230495401115772_1679130169470511664_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=jXqmERr6xbIQ7kNvgFju1cw&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AYDt3Ib9HtkDMPTUzxl348Kc6V-mDVYZrZqYvbNAecicHA&oe=66511B3E
Orosz szavazásfigyelő Ukrajnában. Egy szabad népszavazás számláló biztosa ! Biztos ami biztos ! Ha majd egyszer a nemzeti konzultáció is így fog zajlani, sokan fogják kitölteni...
Nessy
@Őrnagy: Minszki egyezmény, amit Oroszország is aláír, majd nem sokkal később felrúgja!
Clavigo
Gondolom Szijjas megnézte az " interjút "...Lucskos lett a fotel,,,alatta.. Alattad is @Őrnagy: - om ?..
Clavigo
@Nessy: Hát,,van türelmed ehhez a félnótás @Őrnagy: - hoz...:) ( respect ) :)
kereső
@Őrnagy: Messziről obsitos azt mond amit akar. Egy linket dobjál már ide erről a Merkel-Macron- Zelenszkij disputáról, mert a nélkül szó szerint azt mondom, Hazudsz!!A minszki egyzményt meg az oroszok rúgták fel, ahogy a bpesti memorandumot, az 1991-es Szovjetúnió felbontásáról szóló szerződést- azt eddig többszörösen: Gruzia, Csecsenek, Ukrajna..és suttyomban még másik néhány kisebb állam esetében is. Na, hol az a link...
csak úgy....
@Őrnagy: az "eszmefuttatásaid" egy súlyos elmebetegre vallanak !
csak úgy....
@Őrnagy: minden megnyilvánulásod egy beteg idiótára vall! - persze tudom,hogy te ezt már nem veszed észre magadon..., te nagyon beteg!
kereső
@Őrnagy: Ez mostan igy micsoda? Valami mellébeszélő eszmefuttatás? @Nessyke, aki 80+ éves, egy hölgy, aki élete nagy részét az egészségügyben dolgozta le-és koránál fogva már élt a rákosi rendszerben, az "átkos" Kádár korszakban, és immár 14 éve ennek a rendszerváltási pöcegödörben--amely inkább , és egyre jobban hasonlit a rákosi érára--valamint a horthy érára, olyan tájékozott amilyen te soha a büdös életben nem leszel, és olyan bölcsességgel rendelkezik, amit te csak alulról sámlira állva szemlélhetsz. Lehazugozol valakit, mindenféle tény nélkül, idehányod a szokásos "gyagyás libkány"-ozást? Azt hiszed ezzel tudod ellensúlyozni a sötétséget, ami a fejedben leledzik, és árad itt belőkled minden megszólalásoddal? Nem, te kiszolgált obsitos...kér bocsánatot @Nessytől, mert nem tudod igazolni, azt amit válaszként adtál...te hazug!
kereső
@Őrnagy: Te nem vagy ember...csak egy sötét nyilas huszár.
kereső
@Őrnagy: Akkor ne hazudozz itten össze- vissza, és ne sértődj meg szóvá teszem. Kérj bocsánatot @Nessytől, mert semmivel tudtad megcáfolni a valós állitását.
csak úgy....
@Őrnagy: minden megnyilvánulásod egy beteg idiótára vall! - persze tudom,hogy te ezt már nem veszed észre magadon..., te nagyon beteg!
csak úgy....
@Őrnagy: minden megnyilvánulásod egy beteg idiótára vall! - persze tudom,hogy te ezt már nem veszed észre magadon..., te nagyon beteg!
jáger laszló
Zelenszkij nem realista,hanem nacionalista
Ezért soha nem ismeri L haláláig!
csak ennyi
barátilag
J.L.
verőce21
Ukrajnának azokat a területeket is át kell adni egy békekötés során az oroszoknak a Dnyeperig, amit azok még nem foglaltak el...!
Szükség van rá a tartós európai béke érdekében...!
Pági
@Őrnagy: olyan gazdag a szókincse, hogy le a kalappal!
csak úgy....
@verőce21: neked ez az @Őrnagy: egy közeli rokonod? szedhetnétek végre valamit a meggyözödéses,beteges látomásaitok ellen! -putyin 71 éves, ö már nem akar békét ,inkább kicsinálja a világot,hogy még hírhedtebb legyen a ti segedelmetekkel! - hiszen ö is egy buta proli családból való, mint te...
verőce21
@csak úgy...: a te látomásaid, te buta proli...!
Mindig délibábokat kergetsz...!
namihami
Nosza Vitya, most kéne menned Moszkvába (a Hisztipetivel) és tüntetni az igazságos békéért. Mert ez így csak annekció lenne!
""Bemegyek, lerombolom, elfoglalom--aztán békét ajánlok!"" Ügyes!---mondaná Putyin bácsi.
csak úgy....
@verőce21: ugye te azért nem tudsz szabadulni a ruszki seggtöl, mert az nálatok 1919 óta, egy családi tradíció? :) - ti kitartó nyelvel,buta fejjel és jó gusztussal rendelkeztek!
verőce21
@csak úgy...: Putyin csak Oroszországot és a régi orosz földet védi a NATO agressziójától...! Ehhez nem kell oroszbarátnak lenni felfogni, ha valaki nem olyan gyengeelméjű, mint te vagy...! Oroszország a kereszténység utolsó bástyája...! Sorosék összekeverik a népet Európában, már épülnek a mecsetek mindenhol, alakulnak a kalifátusok...!
Ezt csak a hozzád hasonló hontalan senkiháziak támogatják...!
csak úgy....
@verőce21: "Oroszország a kereszténység utolsó bástyája...!" :) ez egy díjnyertes mondat egy buta seggnyalótól,aki észre sem veszi, hogy a ruszkik ismét gyilkoni mentek mint miníg!
te egy szellemi és erkölcsi csödtömeg, aki még a gyilkosoknak is kinyalja...
verőce21
@csak úgy...: te nyalod ki az arabokét, meg a sorosét, hogy észre sem veszed...te buta lipsi...!
csak úgy....
@verőce21: rólad már az 0rbán se mossa le,hogy egy megrögzött idiótát csinált belöled! :) - hogy észre sem veszed...te buta neolipsi nyalóka...!
verőce21
@csak úgy...: te magyargyűlöletedben képes vagy elárulni az egész kereszténységet, egész európát is, csak a magyarok pusztuljanak el...!

Ukrajnát kebelezze be az unió, árasszák el azt is arabokkal, négerekkel..., a földjét vegyék meg az amerikai zsidó bankárok és ráfogod a "gyilkos" oroszokra, hogy ezt meg akarják gátolni...!
Te árulója vagy a kereszténységnek...! (is)
RonaGyuri
@KisTehen: Neked, aki visszasírod mikor ruszki barátaitok elfoglalták és sarcolták teljes kelet-Európát! =))
Horizont
"Oroszország a kereszténység utolsó bástyája"
@verőce21: hát öregem ezen visítva röhögök. Egyre nagyobb ökörségeket írkálsz. Felzárkózol a gyagyás @Őrnagy: mellé?
Ciki hahaha
Horizont
Ha Lavór nevét kitakarták volna elsőre orbánra, másodsorban Kakadura tippeltem volna. Pont így beszélnek. Hazaárulók.
kereső
@verőce21: tegnap 20:28 1938-ban, Münchenben az angolok, franciák IS átadták a Szudéta -vidéket (Csehország) hitlernek, a tartós európai béke érdekében. Hirdette is nagy garral hitler, hogy "én is békét akarok". Meg is őrizte egészen 1939. szeptember 1-ig. Annak, aki ugyanúgy nagy birodalmi álmokat ringat, mint anno az ördögfajzeat, miért kellene elhinni, hogy ő is CSAK Dombasz-és Luhanszk megyét akarja, és nem a volt szovjetúniót akarja visszaállitani. No meg Alaszkát, mint bónuszt. Tartós béke mi? Egy hitler utánzat szájából...
Toller Béla
Csak megjegyzem, hogy ezt az őrnagynak hivalkodott akármit egyszerűen nem értem, már a történelembe is beleköt a tyúkeszével...Hihetetlen. Nem bátor, hanem bohóc. Ami meg lavórt illeti, hát persze, hogy ideges, ha az ukránok is átlőhetnek oroszföldre, nem sok bázisuk marad épen 150 kilométeres körzetben ! A repcsik meg kifejezetten le fognak esni...
Nyírfa
Jó reggelt, propisok!

Mindenkinek: az az ajánlatom, hogy a gyagyást kollektíven negligáljuk. A válaszainkkal csak lehetőséget adunk arra, hogy randalírozzon.
A magam részéről kiküldtem kávézni, ha úgy gondoljátok, csatlakozzatok!
Horizont
@Nyírfa: fossa a gyagyás kommentjeit. Tudod ő liberális meg független, fene a pofáját.
Nyírfa
@Horizont: @Horizont: 10.18, 10.21

Oké! :)
Hogy ő miként hirdeti magát, és, ahogyan megnyilatkozik, az, számomra csak azt mutatja, hogy egy zavart ember.
És túl is tárgyaltam.
jáger laszló
Azért Lavrov szava nyom valamit a latban és a politikában!
Ezt figyelembe kell venni!
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
@jáger laszló: Mert?Ez is olyan bűdöset szarik,mint a hitler oszt azt is megfüstőlték!
Havanagi
Ezt a sok ruszki seggnyalót áttelepíteném a "békeszerető,igaz harcos "oroszokhoz,nem is tudom miért nem a "baráti" országban élvezkednek ,az lenne az ő táptalajuk.Hess!!!
kereső
@Horizont: 10:21 Akkor volt liberális, amikor én táncosnő Sanghajban.
Horizont
@kereső: Ő hangoztatta ezerszer !
csak úgy....
@Őrnagy: a buksid egy privát örültekháza!
Ftomi
@Őrnagy: Küldje már el a cucc nevét amit szed!
Nagyon hatásos!
Ftomi
@Őrnagy: @Őrnagy: A stílus maga az EMBER!
Sajnos maga is azt hiszi mint Orbán, hogy a bölcsesség kövét a zsebükben hordják.

Nem ártana önnek és szavazó társainak kicsit jobban tájékozódni és nem csak vulgárisan kommunikálni!

Szép napot!
C_3PO
A vén ruszki róka! Iszonyat fifikás!
Dr. Proktor
@Géza: Te meg kioprovokálsz nálam egy balhorgot - mert ugye igazságos?
Provokálod a béketűrésemet...
Géza
@Dr. Proktor: Tudod, hogy a magad fajta homoszexuális hordával nem foglalkozom.
Dr. Proktor
@Géza: Én meg a magadfajta bunkókkal nem, így kvittek vagyunk!
Azért annak örülök hogy írni legalább megtanultál, még ha nem is fogtad fel annak a jelentőségét, hogy az írás gondolatokat közvetít, nem altesti megnyilvánulásokat...
Ftomi
@Őrnagy: Ön pedig csak egy buta bértollnok BAKA!
namihami
Lám, lám---az Orbáni ""béketerv"" is testet öltött! És éppen így!
Hogy meglepődtünk!?!?!?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.