Több, mint 2200 év börtönbüntetést kapott a coloradói lövöldözés elkövetője, aki egy LMBTQ+ szórakozóhelyen öt ember életét oltotta ki és további 19-et megsebesített.

Coloradói mészárlás: Több, mint kétezer évnyi büntetést szabtak ki az elkövetőre

Illusztráció: 123rf.com

A tragikus események után a coloradói bíróság több mint 2200 év börtönbüntetésre ítélte a lövöldözés elkövetőjét. A 2022 novemberében történt támadás során az elkövető öt embert ölt meg és 19-et megsebesített Colorado Springs városában, egy az LMBTQ+ közösség által kedvelt helyszínen. A 24 éves támadó további emberek életére is tört, és a nyomozás során számos vádpontban bűnösnek vallotta magát.

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma januárban gyűlölet-bűncselekménnyel és lőfegyverrel kapcsolatos vádakat emelt az elkövető ellen, aki a halálbüntetés elkerülése érdekében bűnösnek vallotta magát – közölte a liner.hu.

A támadó nem bináris identitású, ami azt jelenti, hogy nem azonosítja magát sem férfiként, sem nőként. A bíróság azonban ezt nem vette figyelembe, és a gyilkosság és gyilkossági kísérlet miatt extrém hosszú börtönbüntetést szabott ki. Amennyiben a bíró elfogadja az Igazságügyi Minisztériummal kötött megállapodást, a vádlott további életfogytiglani börtönbüntetéseket is kaphat.

Az amerikai igazságszolgáltatási rendszerben nem ritkák az ilyen hosszú börtönbüntetések, amelyek célja az elrettentés és a bűncselekmény súlyosságának szimbolikus hangsúlyozása. Az Igazságügyi Minisztérium szerint a támadás szándékos és rosszindulatú volt, és a szórakozóhely látogatóinak szexuális irányultsága és nemi identitása miatt történt.

Az Egyesült Államokban az elmúlt években több támadás is történt LMBTQ+ szórakozóhelyek ellen, például 2016-ban Orlandóban, ahol egy fegyveres 49 embert ölt meg és 53-at sebesített meg egy meleg szórakozóhelyen.

Forrás: liner.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ezek szerint ott megtalálták a hosszú élet titkát. Ha meg jól viselkedik, 1800 év múlva szabadulhat.
Géza
400 év egy megölt buziért.
Egy cigányok által lemészárolt magyar nyugdíjas átlagban öt évet ér a bíróságon!
Átvehetnénk az amerikai példát és bezárhatnánk egy életre a gyilkosokat!
jáger laszló
Ez most komoly,vagy vicc!?
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.