A mekkai zarándoklatot minden muszlim hívőnek legalább egyszer el kell végeznie élete során. Az idei rendezvényen 50 fok volt, sokan nagy távolságokat gyalogoltak és 1300-an meghaltak.

Óriási hőségben zajlott a mekkai zarándoklat, az 50 fokos hőségben több mint 1300 ember halt meg – írja a naphire.hu. Fahad al-Dzsaladzsel Szaúd-Arábia egészségügyi tárcavezető szerint a halálozások magas számának az az oka, hogy a zarándokok "nagy távolságokat gyalogoltak a tűző napon megfelelő menedékhelyek és pihenési lehetőségek nélkül".

50 fokos hőségben zajlott a mekkai zarándoklat – 1300 ember meghalt – Kötelező rajta részt venni

A mekkai zarándokalton rengetegen vettek részt, idén 1300-an haltak meg a hőség miatt/Fotó: MTI/AP/Rafik Makbúl

Az áldozatok között sok idős, valamint krónikus beteg ember volt. Az elhunytak 83 százaléka nem regisztrált a zarándoklatra előzetesen a szaúdi hatóságoknál. Fahad al-Dzsaladzsel úgy véli, a zarándoklat lebonyolítása "sikeres" volt, több mint 465 ezer orvosi ellátóhelyet építettek ki a zarándokok számára, ezen belül 141 ezret azoknak, akik hivatalos regisztráció nélkül érkeztek.

Sokáig csak becslések jelentek meg arról, hány ember vált az áldozatává a nagy hőségnek az idei zarándoklaton június 14. és 19. között. Egy magas rangú szaúdi tisztségviselő szerint Szaúd-Arábia "nem követett el mulasztást" a mekkai zarándoklat lebonyolításában, ugyanis "azok az emberek hibáztak, akik nem mérték fel megfelelően a veszélyeket".

A mekkai zarándoklat, a háddzs az iszlám ötödik pillére és minden muszlim hívőnek kötelező életében legalább egyszer elvégeznie.

Forrás: naphire.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Ha életében egyszer kötelező miért pont a hőségben kellett ???
"465 ezer orvosi ellátóhelyet építettek ki" Ez igen!!!
Bélabá
Aki vallási fanatikus az úgy van vele, hogy az Istene megvédi.
Ha mégsem, akkor a paradicsomba kerül.
namihami
Honnan szedtek össze ennyi egészségügyi ellátót? Egy párezer a palesztin menekülttáborokat is ezrősíthetné! Ott is elkelnének!
sokanvagyunk
Nem csak a hatóság véli "sikeresnek" ezt a rendezvényt, szerintem egy csomó temetkezéssel foglalkozó is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.