Egy új törvény értelmében Görögországban lehetővé válik a hatnapos munkahetek bevezetése. 

Az elmúlt napokban egy új törvény értelmében a görög munkáltatóknak lehetősége nyílt a hatnapos munkarend bevezetésére. Ugyan Görögországban hivatalosan még érvényben van a 40 órás munkahét, de korlátozott ideig, napi legfeljebb két órányi fizetetlen munkát kérhetnek a dolgozóktól, cserébe több szabadidőért – írja a DeutscheWelle alapján a HRPortál.hu

A hírek szerint azonban számos munkavállaló kénytelen hosszabb munkaidőben dolgozni anélkül, hogy ezért bármilyen honoráriumot kapna és munkajogi ellenőrzések sem sűrűn vannak, szintén a munkaerőhiány miatt. 

Bevezetik a hatnapos munkahetet – A munkaerőhiány enyhítése a kormány célja

Forrás: Pixabay

Európában a görögök dolgoznak legtöbbet 

A hatnapos munkahétre vonatkozó törvény július 1-től hatályos, ennek ellenére az EU statisztikai hivatala szerint még enélkül is a görögök dolgoznak legtöbbet, átlagosan havi 41 órát. 

Kereset tekintetében a havi 830 eurós / 328 000 forintos minimálbérrel Görögország az EU 15. helyén áll, a vásárlőerő szempontjából pedig az utolsó előtti Európában. 

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bélabá
Talán már a címben is jelezhetnék hogy Görögországról van szó, így nekem kattintás vadásznak tűnik.
vacsi
Vissza a rabszolgasorba... De minek?! Hogy minél több szemetet gyártsanak le, amivel majd nem tudnak mit kezdeni?! Vagy, hogy egyesek mérhetetlenül meggazdagodjanak?!
balos
@Bélabá: Mit vársz a barmok vezette híradásokból élő here-verőktől?Olyanok,mint a vezetőik,szaron élve keresik meg a betevőt!Na jó az is aranyból van!
Bélabá
@balos: Tudod sokszor elgondolkodok, hogy magukat újságírónak tartó emberkék hogy érettségizhettek le magyarból, amikor címet adni sem tudnak, és a fogalmazásban sem jeleskednek. Persze a bértollnokoknak valószínűleg nem előírás az érettségi.
balos
@Bélabá: Hát az érett segg már dicséret!
koszpeko
Jellemző
Köcsög fírkász.
Lemarad a fele, címnek.
Kb. így forgatják ki az ellenzéki politikusok szavait.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.