Narendra Modi indiai kormányfőt kedden a Kremlben fogadta Vlagyimir Putyin orosz elnök. A hírek szerint a megbeszélés mindkét fél számára előnyös volt. Modi kijelentette, India kész bármilyen segítséget megadni az ukrajnai béke megteremtéséhez.

Megegyezett Putyin és az indiai kormányfő

Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) a legmagasabb orosz állami elismeréssel, az Első Meghívott Szent András Apostol-renddel tünteti ki Narendra Modi indiai miniszterelnököt a moszkvai Kremlben 2024. július 9-én – Fotó: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko

Az ön barátjaként mindig azt mondtam önnek, hogy a következő nemzedékek fényes jövője érdekében kötelező a béke, ezért úgy gondoljuk, hogy a háború nem megoldás. A bombák, rakéták és lőfegyverek nem hozhatnak békét, ezért a hangsúlyt a párbeszédre helyezzük, és a párbeszédre szükség van

- idézte Modi szavait az infostart.hu.

Az indiai miniszterelnök, utalva előző napi, Putyinnal Novo-Ogarjovóban tartott informális találkozójára, azt mondta: ott megállapodtak abban, hogy "a lehető leghamarabb békét teremtenek". Modi szerint "mindenki, aki hisz az emberiségben, fájdalmat érez, amikor emberek halnak meg, különösen, amikor ártatlan gyermekek halnak meg".

Az orosz elnök válaszul megköszönte az indiai miniszterelnöknek, hogy figyelmet fordít az égető problémákra, köztük az ukrajnai válság békés megoldására tett kísérletre.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a tárgyalásokat követően azt mondta, hogy Modi és Putyin konstruktív tárgyalásokat folytatott az ukrajnai válság rendezéséről, és a megbeszélések nyomán új elképzelések születtek. Megjegyezte azonban, hogy az indiai vendég nem ajánlotta fel közvetítő szerepét a rendezésben. Kételyét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a NATO-csúcson meg fogják hallani Modi "békekezdeményezését".

Az indiai miniszterelnök a tárgyalások után azt mondta, hogy az orosz államfővel fontos új döntéseket hozott a kölcsönös együttműködés további erősítése érdekében minden területen.

A lap szerint az X közösségi hálón Modi azt írta: eredményes megbeszéléseket folytatott a Kremlben, ahol megvitatta a kétoldalú együttműködés diverzifikálásának lehetőségeit olyan területeken, mint a kereskedelem, a biztonság, a mezőgazdaság, a technológia és az innováció. Mint írta, a felek nagy jelentőséget tulajdonítottak a közlekedési megközelíthetőségnek és a kulturális cserének.

Szergej Lavrov külügyminiszter közölte, hogy Modi elfogadta Putyinnak a BRICS csoport októberi kazanyi csúcstalálkozójára szóló meghívását.

Forrás: infostart.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Milyen békeszerződéást lehetne kötni egy hazug emberrel, aki Ukrajna kapcsán már hét szerződést rúgott fel?
nemkati
"...az ukrajnai válság rendezéséről, és a megbeszélések nyomán új elképzelések születtek..."
Roppant kíváncsi lennék azokra az új elképzelésekre.
Billibácsi
@Dr. Proktor: A putyinnál, de általában az oroszoknál az adott szó semmit nem jelent. Tapasztaltam amikor a nyakunkon ültek, ideiglenesen, 40 évig.
Géza
Alakul az új világrend. Kína-India-Oroszország kiválik az amerika zsidó pénzemberek és spekulánsok halálos szorításából és önálló gazdaságot építenek nélkülük.
Dr. Proktor
@Géza: Ne reklámozd igen gyenge szellemi képességeidet!
Géza
@Dr. Proktor: Sík ökör vagy, egy ószövetségi sötét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.