Az Airbnb újra a figyelem középpontjába került egy friss botrány kapcsán. Egy nő, aki egy Airbnb-n keresztül bérelt szálláshelyen töltötte a nyaralását, titokban készült felvételeken szerepelt, miközben öltözködött. Ez az esemény rávilágított egy régóta fennálló problémára: a bérleményekben elhelyezett rejtett kamerákra.

Mindent felvettek a szálláshely rejtett kamerái – Dagad a botrány

Fotó: 123rf.com

A CNN jelentése szerint az Airbnb egyik képviselője egy bírósági tárgyaláson felfedte, hogy az elmúlt évtized során több tízezer ügyfélszolgálati jegyet rögzítettek, amelyek megfigyelőeszközökkel kapcsolatos panaszokra vonatkoztak. A legtöbb esetben a szálláshely nem értesítette a hatóságokat, még akkor sem, ha a panaszok gyermekeket érintettek, hanem inkább belső vizsgálatokat indítottak.

A rendőrségi nyomozások során több ezer olyan képet találtak, amelyeket vendéglátóhelyeken készültek hálószobákban és fürdőszobákban elrejtett kamerákkal, figyelve vendégeiket intim helyzetekben, például öltözködés vagy szexuális aktus közben. Egy texasi nő arról számolt be, hogy házigazdája titokban felvette őt és férjét szex közben – idézi a Pénzcentrum.

Az Airbnb állítása szerint a rejtett kamerával kapcsolatos panaszok ritkák, de amikor mégis előfordulnak, a cég "megfelelő és gyors intézkedéseket" tesz, amelyek között szerepelhet a házigazdák eltávolítása is. A CNN azonban úgy véli, hogy az Airbnb gyakran nem védi meg vendégeit megfelelően, annak ellenére, hogy tudatában van annak, hogy a rejtett kamerák állandó problémát jelentenek a szálláshely-szolgáltatási iparban.

Forrás: CNN, penzcentrum.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Van egy rossz hírem...ez nem csak külföldön fordul elő...
izéke
Nálunk a fidesz hallgatólagos támogatásával kukucskálnak be a nők szoknyája alá a megafonosok...vagy erre izgulnak vagy a pedofilizmusra a kurmányoldalon

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.