Egy vallási csoporthoz tartozó szülők imával próbálták gyógyítani gyermeküket a létfontosságú orvosi ellátás helyett.

Tragikus eset történt, amikor Elizabeth Struh, egy nyolcéves cukorbeteg kislány életét vesztette, miután szülei megtagadták tőle a létfontosságú inzulint. A család a The Saints nevű vallási szekta tagjaiként abban hittek, hogy Isten gyógyítja majd meg a gyermeküket, ezért elutasították az orvosi kezelést – írja a szeretlekmagyarorszag.hu

Elizabeth 1-es típusú cukorbetegsége miatt inzulinra volt szüksége, amit hat napon keresztül nem kapott meg. Állapota fokozatosan romlott, végül eszméletét vesztette, és már nem tért magához. Holttestét a család otthonában, egy matracon találták meg.

Meghalt egy nyolcéves cukorbeteg kislány, mert szülei vallási okokból megtagadták tőle az inzulint

Forrás: 123rf.com

A The Saints vallási csoport tizennégy tagját, köztük a szülőket, azzal vádolják, hogy a kislány gyógyulásáért imádkoztak ahelyett, hogy orvosi ellátásban részesítették volna. A csoport tagjai ügyvéd nélkül jelentek meg a tárgyaláson, ahol megtagadták a vallomástételt.

A tárgyaláson elhangzott, hogy Elizabeth napokig szenvedett, állapota egyre romlott, végül eszméletét vesztette, és többé nem ébredt fel. Szülei nem vitték kórházba, hanem imaszertartást tartottak, amin gitáron játszottak, énekeltek és imádkoztak a kislányért.

Az ügy tárgyalása várhatóan 11 hétig tart Martin Burns legfelsőbb bírósági bíró előtt, esküdtszék nélkül. Az eset rávilágít arra, milyen veszélyes lehet, ha a vallási fanatizmus felülírja az orvosi ellátás szükségességét, és milyen tragikus következményekkel járhat, ha a szülők nem a gyermekük egészségét helyezik előtérbe.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
A hülyeség és az ostobaság országfüggetlen...
... de végra valami amiben, legalább 3/4 részben, jók vagyunk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.