Tizennégy japán tanulót kellett kórházban ellátni, miután ettek egy extrán csípős chipsből. Az eset még Elon Musk figyelmét is felkeltette.

Meghökkentő eset történt Tokióban: 14 középiskolás diákot kellett kórházba szállítani, miután ettek egy rendkívül csípős burgonyachipsből – tudatta a BBC információi alapján a mandinder.hu.

A japán rendőrség közlése szerint összesen 30-an kóstoltak bele a chipsbe, amelyet az egyik nebuló vitt be az iskolába. Pár diák rövid időn belül hányingert érzett és erős fájdalmat tapasztalt a szája körül, ezért az iskola azonnal segítséget hívott.

Űbercsípős: 14 diák került kórházba egy chips miatt, még Elon Musk is megszólalt

Rendkívül csípős chips miatt lettek rosszul japán diákok – Fotó: pixabay

A kórházba szállított 13 lány és 1 fiú közül mindenki az eszméleténél volt és enyhébb tüneteik voltak – számolt be a BBC.

A chips-et készítő Isoyama Corp., közleményében azt írta, elnézést kér a vásárlóktól „minden kellemetlenségért”, a diákoknak pedig gyors felépülést kívánt.

A gyártó cég honlapján egyébként számos figyelmeztetést lehet olvasni a szóban forgó chips kapcsán.

A „R 18+ curry chips” nevet viselő termék fogyasztását a 18 éven aluliaknak tiltják és még a csípős ételeket kedvelőket is óvatosságra intik a fogyasztásával kapcsolatban.

A közlemény szerint a chipsek olyannyira csípősek, hogy okozhatnak fájdalmat. Még arra is felhívják a figyelmet, hogy a rágcsálnivalót nem tanácsos egyedül fogyasztani, mértéktelen evésével hasmenést szabadíthatunk magunkra, valamint azoknak, akiknek gyenge a gyomra és/vagy magas a vérnyomásuk, teljes mértékben tilos fogyasztani ezt a chipset – írta a mandiner.hu.

A BBC megjegyzi, hogy a chips azért annyira csípős, mert van benne Északkelet-Indiában termesztett, erős szellemcsili avagy bhut jolokia.

A terméket egyébként egyik fiú „csak szórakozásból” vitte be az iskolába.

Az extrém csípős chips kapcsán több X-felhasználó tett közzé a közösségi oldalon csípősségmérőt, hogy a chips ereje látható legyen, s többen videóban is beszámoltak, mit tapasztaltak, miután ettek belőle.

A hírre még Elon Musk is reagált az X-en. „Biztos nagyon csípősek!” – jegyezte meg.

Forrás: mandiner.hu, BBC
Fotó: pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
""Elon Musk megszólalt az ügyben""!
Egy krumplicsipsz ügyében??? Hülyül vagy ""gáborzsazsásodik""?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.