Mészöly Kálmán, 61-szeres válogatott labdarúgó és korábbi szövetségi kapitány szerint magyar szakembernek kell irányítania a nemzeti csapatot.

"Az én elképzeléseim szerint kizárólag magyar lehet a szövetségi kapitány. Akadnak felkészült szakembereink, nem kellene megint nagy pénzekért külföldi edzőt idehozni" – mondta a 72 éves Mészöly a szegedma.hu-nak adott interjúban. A játékosként két világbajnokságon szerepelt tréner szerint az, ami a görögöknél működött Otto Rehhagel szerződtetésével, az itthon nem életképes.     "Magyarországon egy magyar edzőnek kell elmondania a válogatott játékosainak, hogy mit kell csinálni a pályán" – tette hozzá.

Mészöly kitért Szalai Ádám nagy port kavart nyilatkozatára is, a Schalke 04 támadója még az Andorra elleni utolsó világbajnoki selejtezőt megelőzően beszélt hosszabban a magyar futball problémáiról.

"Egyrészt azt mondom, ami a magyar labdarúgó-válogatottal történt Bukarestben, majd Amszterdamban, valóban nem könnyen felejthető. Sem a játékosoknak, sem senkinek, aki bármilyen formában foglalkozik a honi futballal. Másrészt Szalai Ádám azzal, amit kifejtett, saját magáról állított ki egy bizonyítványt. Hogy őszinte legyek, nem is értem, hogyan játszhatott közvetlenül a nyilatkozata után válogatott mérkőzést. Ettől függetlenül nem szeretném értékelni az általa elmondottakat" – nyilatkozta a játékosként Szőke Sziklának nevezett Mészöly.

Mészöly Kálmán hozzátette: jó dolognak tartja az őszinteséget, ugyanakkor szerinte mindenkinek magából kellene kiindulnia, ezért el kell felejteni az egymásra mutogatást, és inkább összefogva, közös munkával kellene dolgozni a magyar futballért.

"A negatívumokat félre kell tenni, tekintsünk bizakodva a jövőbe. Én ezt tudom csak ajánlani. Nem vagyok már fiatal ebben a tekintetben, megvan a tapasztalatom, és azt mondom, hogy a sárdobálás soha nem vezetett még semmire" – mondta Mészöly.

Mészöly Kálmán először 1980 és 1983 között volt szövetségi kapitány, irányításával a gárda kijutott az 1982-es spanyolországi világbajnokságra. Ezt követően 1990 és 1991, majd 1994 és 1995 között is vezette a nemzeti csapatot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.