A melegek szivárványszínű zászlajának színeit viselő logóval és az Olimpia Chartából vett idézettel köszöntötte pénteken a szocsi téli olimpiai játékokat a Google címlapja.

Dmitrij Kozak orosz miniszterelnök-helyettes csütörtökön arról beszélt, hogy óva inti a sportolókat és a nézőket attól, hogy a homoszexualitást "népszerűsítsék" az olimpiai játékon, arra hivatkozva, hogy egy orosz törvény és az Olimpiai Charta is tilt bármilyen propagandát az sporteseményeken.

Az Olimpiai Chartával üzen a Google Szocsinak
"A sport gyakorlása alapvető emberi jog. Minden természetes személyt megillet a sportolás joga a diszkrimináció bármely megnyilvánulási formája nélkül az Olimpia szellemében, amely kölcsönös megértést követel meg a barátság, szolidaritás és tisztességes játék szellemében" – áll az Olimpiai Chartából vett idézet a Google magyar nyelvű oldalán.

Barack Obama amerikai elnök csütörtökön bejelentette, hogy meleg sportolókat is delegált a megnyitó ünnepségen részt vevő amerikai küldöttségbe, ezzel demonstrálva, hogy az Egyesült Államok nem hajlandó "meghajlani a hátrányos megkülönböztetés előtt".

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság csütörtöki szocsi ülésén mondott beszédében Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár felszólította a világot, "szálljanak szembe a leszbikusok és a melegek elleni támadásokkal".

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
A melegek kérdést magamban már rég lezártam. Látszólag marginális, életvitelemet szinte sehol nem befolyásoló kérdésként, emberként. A hozzáállásom is ennek megfelelő. Ne ítélj! Nem te, a csataloo vagy hivatott erre! Mindezek ellenére, vagy épp ezért él bennem a remény, hogy tapsolhatok, mikor a felcsúti stadion bezáró ünnepélyén a melegek világ-kórusa ad át egy-egy szál virágot orbánnak, balogzoltánnak, és szájernek. Csókkal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.