A címvédő és a legutóbbi két Európa-bajnokságon győztes spanyol válogatott a csoportkör után búcsúzik a brazíliai labdarúgó-világbajnokságtól, ugyanis szerdán a B csoport második fordulójában 2-0-ás vereséget szenvedett a chilei csapattól.

A dél-amerikaiak így a hollandokkal együtt százszázalékosak, és már biztosan ott vannak a legjobb 16 között. Ezzel az eredménnyel a spanyolok mellett az ausztrálok is búcsúznak a tornától.

A chileiek a 20. percben egy gyönyörű akció végén Vargas góljával szereztek vezetést, majd a 43. percben Aránguiz állította be a végeredményt.

Óriási lendülettel kezdett a chilei csapat, amely az első két percben akár két gólt is szerezhetett volna. A spanyolok teljesen tanácstalanul futballoztak, helyzetig sem nagyon jutottak el. A félidő közepén egy gyönyörű akció végén megérdemelten szerzett vezetést a dél-amerikai gárda, ezt követően pedig első sorban a kontrákra rendezkedett be. Nem sokkal a játékrész vége előtt szinte lehetetlen helyzetbe került a spanyol csapat, miután egy szabadrúgás után megduplázta előnyét a rivális.

A szünet után jól kezdtek a spanyolok, de előbb Diego Costa, aztán Pedro is hatalmas helyzetben hibázott. Az idő múlásával egyre reménytelenebbé vált Vicente del Bosque együttesének játéka, a chileiek pedig rendre veszélyes kontrákat vezettek. A hajrában a spanyolok már csak a szépítés reményében támadtak, de ez sem sikerült neki.

A zárófordulóban a chileiek a hollandokkal találkoznak a csoportelsőségért, míg a spanyolok az ausztrálok ellen búcsúznak.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
Kiestek a spanyolok? Forduljanak Orbán Viktorhoz és a "2/3"-adhoz,már csak az segíthetne rajtuk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.