A mérlegek és üzleti beszámolók alapján 4 milliárd forint veszteséget termeltek a labdarúgó OTP Bank Liga csapatai a 2013-as naptári évben.

Muszbek Mihály sportközgazdász a Sportgazdasági Nagyító elnevezésű elemzését ismertető szerdai sajtóbeszélgetésen azt mondta, hogy a 16 NB I-es klubot működtető gazdasági társaság kiadása összesen 17,8 milliárd forint volt, ezzel szemben csak 13,8 milliárd forint bevételt könyveltek el.

"Ez azt jelenti, hogy a csapatok csak évi 2-300 millió forint tulajdonosi hozzájárulás mellett tudnak működni" – jelentette ki Muszbek.

A sportközgazdász hozzátette: a liga játékoskereskedelmi mérlege a tavalyi évben 750 ezer euró veszteséget mutat, pedig a környező országok – Románia, Horvátország és Szerbia – ugyanezen a területen egyenként 2-3 millió euró nyereséget értek el.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
És még a költségvetésben is mínusz milliárdos lyukakat ütött a stadion építések. Tehát több tíz milliárd a mínusz. Ez nekem nem lenne probléma, de mivel nem kaptam fizuemelést+ki is rúgtak. Emiatt elég morcos vagyok a felcsúti moréra. Gazsi apucira.
lajospapa
Ez így nem igaz. A 13,8 milliárdot az a meccsenkénti pár száz vagy ezer néző ugyanis nem adta, nem adhatta össze. Az összes többi "bevétel" ilyen- olyan adófizetői pénz. nem beszélve arról ami át sem ment a klubok elszámolásain. A 2-300 milliós tulajdonosi hozzájárulás miatt sem kell keresni a zsebkendőt, ugyanis egy-egy jó meccsnézés közben szotyolázva azért általában jó üzletek köttetnek. Példa lehet erre a Mészáros & Mészáros cég.
qxy
Plösz amit a kormány, az már kész csőd.
Vagyis, Fel kell oszlatni mind ! !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.