Az MLSZ főtitkára, Vági Márton az InfoRádió Aréna c. műsorának adott interjújában több aktuális kérdést is érintett a magyar labdarúgással kapcsolatban – írja a csakfoci.hu.

A beszélgetés főleg Dárdai Pál szövetségi kapitányi teendőiről szól, de azért szóba került az is, hogyan növelné a botrányosan alacsony nézőszámokat a Magyar Labdarúgó Szövetség:

Az a sok tényező, amely az alacsony nézőszám kialakulásához vezetett, azoknak a megváltoztatásához és a reakcióra, ahogy ezt a közönség lereagálja, idő kell. Ide kell sorolni a játék a minőségét, a stadionok állapotát, mint nézőtéri és mint kiszolgáló egység, a büfék, a beengedőkapuk száma, a pályáknak az állapota, a hangulat, a minőség, ezek mind-mind oda vezettek, hogy nem túl vonzó a futball, tényleg csak a fanatikusok járnak mérkőzésre. Eközben pedig a mérkőzések nézettsége elég jó, a tévék azt mondják, hogy a magyar bajnoki meccseknek jobb az átlagos nézettsége, mint a spanyol rangadóknak, tehát az emberek azért otthon a fotelből nézik őket.

- mondja Vági, majd jön a megoldás:

Szakmailag mi amellett érvelünk, hogy kevesebb magyar meccs legyen a tévében. Aki ugyanis meg akarja nézni a mérkőzést, és választhat a tévé és a közözött, hogy kimegy-e, az inkább otthon marad. Az élő mérkőzéseknek sokkal nagyobb a varázsa, amelyhez 2017-re az összes stadionba kulturált körülményeket fogunk teremteni. Teltházas meccseket akarunk teremteni, ehhez pedig az kell, hogy csökkenjen az élőben közvetített mérkőzések száma. Szükséges azonban, hogy ösztönözzük a klubokat is, hogy érdekeltek legyenek a nézőszám növekedésében, ne törődjenek bele, hogy nincs belőle se veszteségük, se hasznuk, ha több vagy kevesebb néző van. Jelenleg ezért is dolgozunk, hogy növekedjen a hajlandóság.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Inkább legyünk büszkék! Milyen régóta nem kapott gólt a magyar válogatott világbajnokságon! :-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
Én úsztam, majd legyőzőtt az Arany Ászok. Az edzéseken napi szinten kaptuk a papucsot vagy a békatalpat a seggünkre, mert nem adtunk bele mindent, vagy csak komolytalanul álltunk a feladathoz(vigyorogtunk a medencében). A magyar fociból hiányzik a verés. A kisgyerek egyből sztár lesz, a fürdőpapucsa is 20 ezerben nem áll meg. Apuci támogatja az edzőt 2 rekesz sörrel/meccs. Csak a kisfia sétálgasson a pályán, hisz az épp aktuális apuka a fizetéséből megteheti, aki nem, annak annyi. A korrupció legalja. Amiből ered a silány, tehetségtelen utánpótlás. Nulla fejlődés. A focizgatás Alsómocsolád utáni, ezért nem érdekel senkit. Most már a birkameneteseket sem lehet beküldeni a stadionba, főleg nem Lengyelországból.
eszegfu
@Fradigege: Pedig én bárhova elküldeném - még "oda" is! -- a birkás CÖF-ösöket, csak már nem igazán akarnak menni ... lehet, hogy elfogyott a mundér becsülete, esetleg már higan jön a végtermék?
csa-csa
Tévedés!
T. a kivételnek azért járnak oda, hogy kiélvezzék vandál hajlamaikat!
Nil
Az igaz hogy az ember csak a tv-ben láthat rendes focit a magyar stadionokban nem.
De a fociajongókk szívesebben mennének ki a meccse-egész más a hangulat mint a tv előtt ülve
Dr. Felipe
"Eközben pedig a mérkőzések nézettsége elég jó, a tévék azt mondják, hogy a magyar bajnoki meccseknek jobb az átlagos nézettsége, mint a spanyol rangadóknak, tehát az emberek azért otthon a fotelből nézik őket."

Vagyis a Felcsút-Nyíregyházát átlagosan többen nézik tévén mint egy Valencia-Bilbao meccset. Hát ezt a pimasz arcátlanságot.
Miért beteg a magyar futball? Hát mert ilyen férgek munkálkodnak benne.
Juhász István
Vigigpásztázok a sportcsatornákon. Már a játékosok nevei nem mondanak semmit, mert minden csapat tele van külföldiekkel. Csak a nézőteret kell pár pillanatra megnézni, és már tudom, hogy KÜLFÖLDI, vagy HAZAI a meccs. Ha hazai, lézengenek a drukkerek, ha külhoni, TELE A NÉZŐTÉR... Pedig ott is közvetit meccseket a honi TV...
Vicc. : Az első szovjet sztriptizbárban nem volt közönség...Mindenki a bútorzatot, az italokat okolta, A táncosnőben nem is találhattak hibát, hiszen Jevgenyija Pinarova elvtársnő, már 50 éve tagja az SZKP.-nak!
Ha hazánkban minden nap meccseket fognak is közvetiteni, de a pályán LÉLEKEMELŐEN JÓ KÜZDELEM, IGAZI FOCI lesz, bizony elővételben elkel minden jegy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.