Hazai siker született az első Groupama Arénában rendezett Ferencváros-Újpest bajnoki rangadón, melyet a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában rendeztek. A Fradi 2:0-ra verte az Újpestet. A zöld-fehérek, akik sikerükkel feljöttek a tabella második helyére, immár 13 találkozó óta veretlenek az élvonalban, míg vasárnapi riválisuk hét forduló óta nyeretlen.

Közel telt ház, több mint 21 ezer néző fogadta a csapatokat. A hazaiak kezdtek jobban, méghozzá olyannyira, hogy teljesen beszorították az Újpestet, és bár voltak lehetőségeik, a vendégek átvészelték az első tíz percet bekapott gól nélkül. A későbbiekben is az FTC irányított, mégis a lila-fehérek előtt adódott a játékrész két legnagyobb helyzete, de a hazaiak válogatott kapusa, Dibusz Dénes mindkétszer nagyot védett.

  A mérkőzés előtt, illetve alatt ferencvárosi ultrák tiltakoztak a klub vezetésének intézkedései ellen a Groupama Aréna közelében, a Népligetben. A rendezvényen a szervezők szerint öt-hatezer, az FTC közlése alapján pedig 1200-1500 szurkoló vett részt. Az ultrák, akik a többi között a szurkolói kártya, a vénaszkenner bevezetése, illetve a hagyományos Fradi kabalasas lecserélése ellen demonstráltak, tiltakozásképpen a Planetárium oldalában felállított kivetítő falon követték nyomon a mérkőzést. Mint azt a szervező, a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül csoport képviselője az MTI-nek elmondta, ehhez az ultrák adták össze a szükséges pénzt.

Ha több ezer ember tiltakozására azt mondja a klubvezetés, hogy ez nem számít, az nagyon szomorú – mondta a szervező.

A rendezvényen megfogalmazták a "szurkolói kiáltványt", vagyis a szurkolók követeléseit is. Többek között a szurkolókkal folytatott valós párbeszéd elindítását követelték, a "fradizmus" helyreállítását, a ferencvárosi szurkolói csoportok kriminalizálásának, kitiltásának megszüntetését, a biztonsági szolgálat teljes körű reformját, az eredeti Fradi-induló visszaállítását, a klubmodell átalakítását és a belépési lehetőségek leegyszerűsítését. A szurkolók egyebek mellett a "Kubatov, takarodj!" rigmust skandálták.

Fradista ultrák füstölögtek
Marjai János (MTI)Fradista ultrák füstölögtek
Az elmaradhatatlan zöld-fehér sál
Marjai János (MTI)Az elmaradhatatlan zöld-fehér sál
Amíg Kubatov Gábor ellen tüntettek, ő közben Tapolcán mozgósított
Marjai János (MTI)Amíg Kubatov Gábor ellen tüntettek, ő közben Tapolcán mozgósított
Újpesti ultrák is voltak
Kovács Attila (MTI)Újpesti ultrák is voltak
Sok újpesti szurkoló a főváros IV. kerületének Főterén drukkolt
Kovács Attila (MTI)Sok újpesti szurkoló a főváros IV. kerületének Főterén drukkolt
Így izgultak a lilák
Kovács Attila (MTI)Így izgultak a lilák

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szolmekkoj
Ha ezek az ultrák kint maradnak továbbra is, legalább el tudom vinni a gyerekeimet biztonságosan a meccsre. Így helyes ha ezek kint tombolnak. A foci nem a balhékereséséről szól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.