A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége azonnali hatállyal felfüggesztette a pozitív drogtesztet produkáló kajakos Csipes Tamara és Dombvári Bence mindennemű anyagi támogatását. A szervezet keddi ülésén Borkai Zsolt elnök felvetésére tárgyalta meg a két sportoló ügyét, s hozott határozatot.

A Magyar Olimpiai Bizottság határozottan elutasítja és elítéli a társadalomra bizonyítottan rendkívül veszélyes kábítószer és tiltott teljesítményfokozó szerek, módszerek előállítását, terjesztését és használatát

- olvasható a mob.hu-n közölt állásfoglalásban, amelyben közlik, hogy a zéró tolerancia elvének megfelelően az érintettek anyagi támogatását azonnali hatállyal, határozatlan időre felfüggesztik.

A MOB hangsúlyozza, hogy 2010 óta minden, világversenyre utazó csapatának összes sportolóját drogteszttel is ellenőrizteti, a jelen helyzetben szorosan együttműködik az érintett sportág szakszövetségével és minden további esetleges intézkedésével megvárja a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) fegyelmi bizottságának döntését.

Az MKKSZ hétfői közleményében jelezte, hogy fegyelmi eljárást indít a két versenyzővel szemben, miután a szövetséget a Magyar Antidopping Csoport (MACS) hivatalosan tájékoztatta arról, hogy a két sportoló szervezetében kokain nyomaira bukkantak. A versenyzők válogatott kerettagságát az MKKSZ megszüntette, s a szakmai igazgató a kerettagsággal együtt járó juttatásokat is megvonta az érintett sportolóktól, valamint nem jelölte őket a júniusi bakui Európa Játékokra. Az ügy miatt már a rendőrség is érdeklődött.

A Blikk szombaton írt arról, hogy a két versenyzőtől a közelmúltban, a dunavarsányi edzőtáborban vettek vizeletmintát és a doppingtesztjük negatív, a drogtesztjük azonban pozitív lett.

Az ötszörös világbajnok, 25 éves Csipes Tamara 2011-ben az év sportolónője volt, a 22 esztendős Dombvári Bence pedig nyert már ezüst- és bronzérmet is vb-n.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.