A Győri ETO FC, a Kecskeméti TE, a Nyíregyháza Spartacus, a PMFC-Matias és az amúgy is kiesett Lombard Pápa Termál FC sem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet, így a labdarúgó OTP Bank Liga 2015/16-os idényében a mostani 16-tal szemben 12 csapat szerepel majd.

A magyar szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó bizottsága keddi ülésén elutasította a Nyíregyháza, a Kecskemét, a Pécs és a Pápa fellebbezését is, míg a Győr be sem adott ilyet.

A Győr azután került komoly bajba, hogy az egyesületet tulajdonló Quaestor Csoport egyik cége március 9-én öncsődöt jelentett. Az események hatására a csapat főszponzora, az Audi Hungaria Motor Kft. felbontotta a klubbal kötött együttműködési megállapodását. Tarsoly Csabát, a Quaestor tulajdonosát előzetes letartóztatásba helyezték, a nyomozó hatóság megkezdte a vagyonvisszaszerzési eljárást, ennek részeként a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta biztosítási intézkedésként. A klub már május 8-án jelezte: nem tudta teljesíteni a licenc-követelményeknél az MLSZ által előírt hiánypótlást.

A Újpest nemzetközi, míg a Putnok NB II-es licencre vonatkozó fellebbezését szintén elutasította a testület.

Az MLSZ elnöksége május 13-án úgy döntött, amennyiben páratlan számú csapat rendelkezik majd a szükséges indulási joggal, akkor eggyel "feltöltik" az NB I-et páros számúra. A mezőny pontos összetétele az első és másodosztály hétvégi fordulójában derül ki: a Pápán kívül a licenccel rendelkező Dunaújváros Pase, a Szombathelyi Haladás és a Budapest Honvéd triójából egy csapat esik ki az NB II-be, míg ott a Vasas mellett a második feljutó helyért a Békéscsaba és a Gyirmót verseng.

Az MLSZ legkésőbb a 2017/18-as idénytől amúgy is 12 együttesre csökkentette volna az OTP Bank Liga mezőnyét. Ennyi gárdával pedig a korábbi bejelentés szerint háromszor 11 fordulóból áll majd a bajnokság.

Az NB I-es licencet nem kapott csapatok legfeljebb az NB III-ban indulhatnak a következő szezonban.

A nyíregyházi klub honlapján azt közölte, hogy az egyesület vezetése megdöbbent, és méltánytalannak tartja a döntést, melyhez nem érkezett indoklás, azt 72 órán belül kapják meg.

"Szerdán a klub vezetése összeül, és eldöntjük, hogyan tovább. Nem adjuk fel, ha kell a végsőkig elmegyünk, a remény hal meg utoljára, de nagyon csalódott vagyok" – reagált az internetes oldal szerint Révész Bálint tulajdonos.

A nyíregyháziak azt sérelmezik, hogy annak ellenére nem kapták meg az NB-I-es licencet, hogy senkinek sem tartoznak, a csapat korábbi játékosának, Diego Balbinot-nak is mindent kifizettek, s az erről szóló eredeti bizonylatot is bemutatták.

A kecskemétiek és a pécsiek egyaránt közzétették honlapjukon az mlsz.hu-n ismertetett határozatot. Mindehhez a pécsiek nem fűztek hozzá kommentárt, a kecskemétiek pedig annyit jeleztek, hogy a klub vezetése szerdán összeül, hogy értékelje a kialakult helyzetet, a jövővel kapcsolatos lehetőségeket, megoldásokat és terveket.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pistapapa
Nincs pénze a focira megyeszékhelyeknek,de az 1600 lelkes Felcsútnak igen. Döbbenet!
Clavigo
És most mi lesz ?? El kell menniük dolgozni ?
dömdödöm
12 csapat 16 fő / csapat = 192 közmunkás
Hétfő , szerda, péntek közmunka útszélén gerblyén támaszkodás , kivéve Gera ,
kedd ,csütörtök délelőtt kapálás a földeken , du 16 -17 . 30 cooper teszt , fokozófutás , labda nem kell ,felesleges , kivéve Gera !
Szombat , szemétszedés parkőrbottal ,
Vasárnap mérkőzés ,alibifootball , utána zsiroskenyér -sör a sarki krimóban .
Csókolom !
mate03
Ezek az emberek akarják fellendíteni a Magyar labdarúgást?Mi lesz a 19-20.éves Magyar fiatalokkal? Hol fognak majd fejlődni?Stadionok már vannak, de ki fogja betölteni tartalommal?Amihez ezek a dilettánsok nyúlnak,szar lesz,és nem lekvár!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.