Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya alig várja a románok elleni pénteki, illetve a három nappal később sorra kerülő északírek elleni Európa-bajnoki selejtezőt, azonban a megszerezhető pontokról egyelőre nem beszélt. 

"Nagyon örülök, hogy végre elkezdtük a felkészülést, szerencsére nincsenek sérültjeink. Ma még külön csoportokban tréningeztünk, de holnap már együtt gyakorol a csapat. Tisztában vagyok vele, hogy Magyarországon mennyire felfokozott várakozás előzi meg a románok elleni összecsapást, Telkin kívül mindenhol megállítottak, és kérdezgettek, sok sikert kívántak. Most végre nyugodt környezetben vagyunk" – nyilatkozta hétfői sajtótájékoztatóján a német szakember, aki Dárdai Páltól vette át a nemzeti csapat irányítását, és a nagy rivális románok ellen debütál a kispadon.

Dzsudzsák: Mindenkiért küzdünk a románok ellen

Fotó: MTI/ Illyés Tibor

A tréner a kerettel kapcsolatban megjegyezte, mind a 25 játékosnak ugyanolyan esélye van pályára lépni, elsősorban az elvégzett munka dönt majd a csapatba kerülésről.

Hozzátette, tudja jól, hogy a Groupama Arénában sorra kerülő összecsapáson a magyar nézők győzelmet várnak, de türelmet és támogatást kér a drukkerektől.

Bernd Storck arra a kérdésre, hogy hány ponttal lenne elégedett a két Eb-selejtezőt követően, azt mondta, elődjével és barátjával, Dárdai Pállal ellentétben ő nem szeretne konkrét számokról beszélni, ő azt akarja, hogy az általa irányított együttes mindent megtegyen a pályán a sikerért.

Dzsudzsák Balázs csapatkapitány szerint a legfontosabb, hogy nyugodt, higgadt maradjon az együttes, ugyanis ha esetleg "túlpörögnék" az összecsapást, akkor akár felesleges sárga vagy piros lapok is becsúszhatnak, ezzel pedig a saját dolgukat nehezítenék meg. A szélső hangsúlyozta: nem ezen a mérkőzésen dől majd el a válogatott sorsa.

"Nagyon örülünk annak, hogy ekkora futball-láz van, biztosan fantasztikus hangulat lesz, mindenkiért küzdenünk kell majd" – mondta Dzsudzsák.

Dzsudzsák: Mindenkiért küzdünk a románok ellen

Fotó: mlsz.hu

A futballista kitért új klubjára is, amely három vereséggel kezdte a bajnokságot:

"Olyan fanatizmus vesz körül, ami a legnagyobb játékosokat is zavarba hozza. Két hét múlva nyílik majd meg az új, negyvenötezer néző befogadására alkalmas stadionunk, így minden körülmény adott lesz, hogy a csapat és én is jó úton folytassuk." – fogalmazott.

Dzsudzsák Balázs megjegyezte, nem foglalkozik a klubváltását illető véleményekkel, de abban biztos, hogy ha a válogatott legyőzi a románokat, és később kijut az Európa-bajnokságra, akkor "senkit sem fog érdekelni, hogy melyik klubban szerepel".

A válogatott egyik legjobb formában lévő játékosa Nikolics Nemanja, aki gyorsan meghatározó ember lett a Legia Warszawában azt mondta: "Nagyon szoros a program, háromnaponta meccset játszunk, sikerült bejutnunk az Európa Ligába, ráadásul jönnek is a góljaim. Természetesen egész héten szeretném a legjobb formámat mutatni, és készülök, hiszen szeretnék kezdőként pályára lépni ezen a különleges mérkőzésen."

A szintén lengyel Lech Poznant erősítő Lovrencsics Gergő kijelentette: a hat pont megszerzésében bízik a soron következő két mérkőzésen.

A románok elleni összecsapásra pénteken 20.45 órától kerül sor a Groupama Arénában. Hat forduló után a román válogatott vezeti a selejtezőcsoportot, egy ponttal megelőzve az északír, hárommal pedig a magyar válogatottat. A magyarok jövő hétfőn Belfastban az északírekkel találkoznak.

A BKK a 3-as metrót és az 1-es villamost javasolja az utazáshoz

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt javasolja, hogy a pénteki Magyarország-Románia Európa-bajnoki selejtező labdarúgó-mérkőzésre kilátogatók a 3-as metróval vagy az 1-es villamossal utazzanak a Népliget megállóig. 

A BKK hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a pénteken 20.45 és várhatóan 22.30 között sorra kerülő magyar-román labdarúgó-mérkőzés helyszíne, a Groupama Aréna a leggyorsabban a 3-as metróval és az 1-es villamossal közelíthető meg.

Közölték: a mérkőzés után szükség szerint sűrűbben indul a 3-as metró és az 1-es villamos. Hozzátették: azt javasolják, hogy a nézők lehetőleg ne autóval közelítsék meg a Groupama Arénát, azért, hogy ne alakuljanak ki torlódások.

Részletezték: a mérkőzés helyszíne a belváros, Pestszentlőrinc, Kispest, Kőbánya és Újpest felől a 3-as metróval közelíthető meg, az Óbuda és a XIII. kerület irányából érkezőknek az 1-es villamost javasolja a BKK, Újpalota, Rákospalota és a XVI. kerület felől az 5-ös, illetve a 7-7E-107-es busszal érhető el Zugló vasútállomás, ahol át kell szállni az 1-es villamosra, majd továbbutazni a Népligetig, Újlipótvárosból, valamint a Városliget környékéről a 75-ös trolibusszal érhető el a Puskás Ferenc Stadion végállomásig, míg Zugló belső területeiről a 80-as és a 80A trolibuszt javasolják, amelyekről a Puskás Ferenc Stadion (Hungária körút) megállóban kell leszállni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Kösz Öreg...Úgy,"am block," lecc@rom ,,értem ne küzdjél. Ez most milyen mérkőzés is lesz ?? Tollaslabda ??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Kösz Öreg...Úgy,"am block," lecc@rom ,,értem ne küzdjél. Ez most milyen mérkőzés is lesz ?? Tollaslabda ??
volvós
@Clavigo: Ha azt mondta ez a (d)zsuzsi, hogy " küzdünk " ,
akkor sok sárga lapra számíthatunk !
volvós
Közölték: a mérkőzés után szükség szerint sűrűbben indul a 3-as metró..."
Ha közben ki nem siklik, vagy ki nem gyullad...
Dr. Felipe
Dzsudzsi te csak g vicctorért küzdjél mert már meg van zakkanva szegény. Hiába önti már öt éve a milliárdokat a focitokba de az eredmények csak nem jönnek.
Látod a kazah és a belarusz diktátornak is van már csapata a BL főtáblán csak a mi csuti diktátorunknak nincs.

Tud úszni?
Nem.
És ha megfizetem?
Látod, ennél ő már többet nem tud tenni értetek úgyhogy haj-csatok.
lajospapa
Na engem hagyj ki a mindenkiért küzdelemből! Bármi történik a meccsen, a pályán, a nézőtéren, előtte, utána az utcán, nincs közöm hozzá! Arra az időre nem vagyok magyar!
bagira
Küzdeni...harcolni...megvívni... Mi lenne, ha csak simán fociznátok? Ahogy világ többi részén is! Nem kell senkiért küzdeni, mindössze a győzelemért JÓL FOCIZNI.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.