Nem lesz zártkapus csütörtökön a Magyarország – Feröer-szigetek labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés, mivel az európai szövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága hétfőn nem hozta meg a büntetés jogerőre emelkedéséhez szükséges másodfokú döntést.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapján olvasható közlemény szerint az UEFA ugyanakkor tovább vizsgálja a beadványokat, azaz nem törölte el a szankciót. Ez azt jelenti, ha a testület a csoportküzdelmek után elutasítja a magyar beadványt, akkor az esetleges pótselejtezőn kényszerülhet zárt kapuk mögé a válogatott.

Mégis nézők előtt játszhat a válogatott Feröer ellen

Az UEFA első fokon a szeptember 4-én rendezett Magyarország-Románia Eb-selejtező kapcsán a szurkolók rasszista bekiabálásai miatt büntette meg az MLSZ-t, amely a zártkapus szankció mellett 70 ezer eurós (21,84 millió forint) pénzbírságot is kapott.

Az MLSZ jelezte, keddtől újra indul a jegyértékesítés a találkozóra, amelyre a büntetésig több mint ötezren elővételben megváltották a belépőt.

A szeptember 17-én nyilvánosságra hozott elsőfokú döntés után kiderült: az UEFA biztonsági ellenőre három vétséget tüntetett fel jelentésében. Az egyik, hogy a szurkolók egy része tiszteletlenül viselkedett a román himnusz alatt. A másik a rasszista magatartás, a harmadik pedig a menekülő utak blokkolása volt. A magyar szövetség jelezte: az UEFA határozatát szabályszerűnek, de kifejezetten aránytalannak, túlzónak, az MLSZ törekvéseit semmibe vevő, a sportszerűen drukkoló magyar szurkolóknak kimondottan rossz üzenetet küldő döntésnek tartja.

Az MLSZ elnöke, Csányi Sándor a közleményében szerencsésnek nevezte, hogy nem került sor pontlevonásra, de úgy vélekedett, az UEFA hatályos szabályai felülvizsgálatra szorulnak, egyrészt mert túl merevek, másrészt mert nem méltányolják, mérlegelik a klubok és a szövetség erőfeszítéseit és láthatóan elért eredményeit.

A magyar válogatott nyolc forduló után az Európa-bajnoki selejtezősorozat F csoportjának harmadik helyén áll 13 ponttal, amennyiben csütörtökön nyer, akkor biztossá válik, hogy a legalább pótselejtezőt érő harmadiknál rosszabb pozícióban nem végezhet.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
A végén még megzavarja a sok néző a fijjukat mert üres stadionokhoz vannak szokva.
perfekt
Ezeknek a fiúknak tök mindegy--attól, hogy vannak e nézők, nem tanulnak meg focizni.És a pót selejtezőn sem látok olyan csapatot, akire az aranylábúak veszélyt jelentének.
Dr. Felipe
A végén még megzavarja a sok néző a fijjukat mert üres stadionokhoz vannak szokva.
vonotok
De a mi Viktorunk biztos, hogy ott lesz.
Kamcsatka
A Kubatov gyerekek hazafelé csak szétvernek, vagy inkább felgyújtanak valamit az igaz fél ázsiai magyar becsületért küzdve.
solidedge
Mogács után szabadon; A Feröer-szigeti csapatot nem szabad félvállról venni, a játékosok többségének meze is van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.