A magyar labdarúgó-válogatott pótselejtezőre kényszerül a 2016-os, franciaországi kontinensviadal kvalifikációs sorozatában, mivel nem lett legjobb csoportharmadik.

Bernd Storck szövetségi kapitány csapatát még a törökök előzhették meg a csoportkör utolsó, keddi játéknapján. Ez be is következett, ugyanis hazai pályán Selcuk Inan 89. percben szerzett szabadrúgásgóljával 1-0-ra legyőzték a már biztos résztvevő Izlandot, illetve Kazahsztán szintén 1-0-ra nyert Lettországban.

A nemzeti együttes az 1986-os világbajnokság óta először vehetne részt nagy nemzetközi tornán, az Eb-re pedig története során harmadszor juthat ki, legutóbb erre 1972-ben volt példa.

Kedden a horvát és legjobb csoportharmadikként a török válogatott biztosította helyét a 2016-os, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon, így már húsz együttes részvétele biztos a 24 csapatos kontinensviadalon. 

További nyolc csoportharmadik – köztük Magyarország – pedig novemberben pótselejtezőn küzd meg a maradék négy helyért. A párharcok sorsolását vasárnap rendezik.

A 2016. június 10-én rajtoló Eb csoportsorsolására pedig december 12-én Párizsban kerül sor.

A 2016-os, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon résztvevő válogatottak:

Franciaország (házigazdaként), Anglia, Csehország, Izland, Ausztria, Észak-Írország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Olaszország, Belgium, Wales, Albánia, Románia, Németország, Lengyelország, Oroszország, Szlovákia, Horvátország, Törökország

A pótselejtezős válogatottak:

MAGYARORSZÁG, Ukrajna, Dánia, Svédország, Írország, Szlovénia, Norvégia, Bosznia-Hercegovina

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Oh drága búzakenyér,olyan szépen meg tudják magyarázni. A győzelem, na ugye jók vagyunk fantasztikus a magyar foci!A döntetlen az végül is győzelem, a vereség a részvét a fontos, a vereségről meg a libsibolsik tehetnek, mert a szemetek nem építettek stadionokat. Pedig, ha annak idején Gyurcsány falusi budijának a végébe stadion épült volna, most csoport elsők lennénk... még több stadion kell és akkor majd világbajnokok leszünk..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
A footballozásra mivel lehetne őket rákényszeríteni?
kkalman
Háááát, én nagyon szurkolok a fiúknak a ki nem jutásért!
Ezzel a teljesítménnyel egy újabb Mexikó lenne az eredmény. Az első négy percben 2 - 0 a szovjeteknek, majd még négyet kaptunk, közte egy öngólt. Ezt Franciaországban is meg tudják ismételni akármelyik csapat ellen. Mindenkinek jobb, ha itthon maradnak.
Majd ha a fiúk tudnak focizni, és ez a tudás látszik az eredményeken is, na, akkor lehet gondolkodni a világversenyeken való részvételről.
namihami
A Gyurcsány a hibás, mert mindig beletette a lábát, ha a fiaink az ellenfél kapujára lőttek.
A Bajnai meg beállt a kapuba és az ellenfél összes lövése elől elugrott, hogy biztosan gól legyen.
Ugye, hogy milyen egyszerű magyarázata van a bukásnak?
simmering73
Ahogy nézem a pótselejtezős névsort, esélyünk a kijutásra minimális.
prime777
@zöldszem: Ha az épült volna neki a telkén akkor lámpavasra húzták volna,mondván:az adófizetők pénzéből mit merészel ez,tutti,hogy lenyúlnak egy rakat pénzt vagy,hogy honnan van a mocskos zsidójának pénze az ilyenre.
Körülbelül ez lett volna.Szánalom a magyarok egy jó része.Csak szégyent hoznak a nemzetre az országra.
zöldszem
@prime777: "Ha az épült volna neki a telkén akkor lámpavasra húzták..."
Én is így gondoltam amikor írtam!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.