Érsebészeti műtéten esett át a Fehérvár AV 19 jégkorongcsapatának kanadai játékosa, Devon Krogh, akinek a nyakát kedden megvágta egy korcsolyapenge. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató a székesfehérvári klub internetes honlapján közölte, hogy a majdnem kétórás műtét során egy vérrögöt kellett eltávolítani a légiós nyaki vénájából.

A klub közleménye szerint nem a fő artéria sérült, ezért a légiós nem volt életveszélyben. A helyszínen lévő orvosok nyomókötést alkalmaztak, majd rohammentővel szállították a játékost Honvédkórházba. Krogh mindvégig tudatánál volt, és telefonon a szüleivel is beszélt.

"Összességében jól érzem magam, bár a nyakam még eléggé fáj" – nyilatkozta szerdán a klub honlapjának a hátvéd. Hozzátette, nagyon jólesik neki, hogy sokan meglátogatták, és sok üzenetet kapott olyanoktól is, akiket nem ismer személyesen, bár tudja, hogy a csapat szurkolói.

"Az esetből szinte mindenre emlékszem, még arra is, hogy letérdeltem a jégre, aztán jött egy kis filmszakadás, a következő emlékem az, hogy Tyler és a három mentős állnak felettem. Nagyon megijedtem, valószínűleg ezért is ájultam el. Szeretném megköszönni Babic játékvezetőnek azt, amit értem tett, tudom, hogy nagyon sokat köszönhetek neki. Most az a célom, hogy minél előbb visszatérhessek a jégre"

- mondta.

Krogh az Újpest otthonában rendezett MOL Liga-mérkőzés hosszabbításában sérült meg, amikor egy ütközés során egy korcsolyapenge megvágta a nyakát. A találkozó a 65. percben, 2-2-es állásnál félbeszakadt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.