A magyar női kézilabda-válogatott 24-23-ra kikapott a lengyelektől a hétfői nyolcaddöntőben a dániai világbajnokságon.

A vereséggel minimálisra csökkent a nemzeti együttes esélye, hogy kijusson a jövő évi riói olimpiára.

Vereséget szenvedtünk Lengyelországtól, kiestünk

Németh András szövetségi kapitány csapata az első negyedórában katasztrofális játszott, 10-4-re elhúzott a rivális, ráadásul Tomori súlyos térdsérülést szenvedett. Az időkérések és a cserék meghozták a remélt javulást, a szünetben már 14-13-ra vezetett a magyar válogatott. A folytatásban fej fej mellett haladt a két együttes, de a hajrát a lengyelek bírták jobban.

Minimális esély az olimpiára

A magyar női kézilabda-válogatott a lengyelek elleni nyolcaddöntős vereség után már csak akkor juthat ki a márciusi, olimpiai kvalifikációs tornára, ha Norvégia megnyeri a dániai világbajnokságot, Montenegró pedig a legjobb hétben végez. 

Ebben az esetben a norvégok a tavalyi Eb-n második helyen záró spanyolokat kijuttatják az olimpiára. A vb-n már búcsúzott Eb-harmadik svédek és az Eb-hatodik magyarok a földrészi plusz kvóta alapján jutnának indulási joghoz a kvalifikációs tornán, mivel – norvég aranyérem esetén – Európa, mint legjobb földrész plusz részvételi lehetőséget kapna.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Igen. Megint becsaptak minket. A rajt előtt mást sem lehetett hallani, hogy mennyire együtt a csapat, a 4 között leszünk, sót...
Aztán kaptunk egy megalázó vereséget Montenegrótól. A Dánok legyőzése ismét reményt adót, hétfőig.. Ezen az estén - sajnálva Tomori sérülést - egy lélektelen, ötlettelen, beszart magyar csapat rohangált a pályán. Németh András mint egy gyóntató pap sétálgatót a pálya szélén.
Ki az a Planéta? Hogy kerülhetett a válogatót közelébe. Az edzőnk mért nem éget mint a tűz, és adta volna át a hitét a játékosainak. Szégyelljék magukat a játékosok, a vezetők. Nagy csalódás.
egon1
Vonotok ...! Ebben a válogatottban,a tudásuk alapján simán benne volt egy érem !!!Az más kérdés hogy a szöv-kapitányra-nem bíznék -egy kisebb kecskenyáj őrzését-sem,mert ahhoz sem értene !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.