Hosszú Katinka négy év múlva a tokiói olimpián még mindenképpen versenyezne, s tervei szerint körülbelül 2021-ben fejezné be pályafutását.

Az ötszörös világbajnok 27 éves úszó ezt azon a sajtóbeszélgetésen árulta el, amelyet az ötkarikás játékok nemzetközi szponzora, a Procter&Gamble által elindított "Köszi, Anyu!" kampánya keretén belül rendeztek meg.

A 200 méter vegyes világcsúcstartója hangsúlyozta, egyelőre rendkívül élvezi a versenyzést, illetve a közös munkát férjével, Shane Tusuppal, ezért a családalapítást is csak akkor kezdik el, amikor az úszással már felhagyott.

A beszélgetésen – amelyen az élsportoló gyermekek mögött álló anyák szerepéről volt szó első sorban – Hosszú Katinka édesanyja, Bakos Barbara elmondta, családjukban mindig is fontos szerepet töltött be a sport, ugyanakkor soha nem kényszerítették rá akaratukat a gyermekeikre.

Hosszú gyermekkorára visszaemlékezve elmondta, mindig is motiválta őt, ha szülei örültek a sikernek, ugyanakkor a célokat ő állította maga elé. Hozzátette, őt csak pozitív megerősítéssel lehet motiválni, mint azt kiemelte, olyan, hogy rossz eredmény nincs: ha egy időeredmény esetleg nem olyan, mint annak lennie kell, akkor az azért jó, mert ki lehet elemezni a hibákat.

A Vasas úszója fiatalkori versenyeire visszagondolva elmondta, az elején még szerette, ha szülei a helyszínen szorítanak neki, ugyanakkor ez később megváltozott, s édesanyja csak 2014-ben kezdte el újra az uszodákat látogatni, a berlini Európa-bajnokságon, majd tavaly a kazanyi vb-n is a helyszínen szurkolt. Ezzel kapcsolatban Hosszú megjegyezte, férjével együtt közösen úgy döntöttek, hogy mindkettejük családja ott lesz majd a riói olimpián is.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Hajrá Hosszú!

Nézz a hátad mögé, mert ott lihegnek az amcsik...azok nagyon keménykednek.
Cicamama55
Feltűnő, hogy mostanában közlékenyebbé vált...
Főlökött
@Cicamama55: Közlékeny volt Ő eddig is, csak megválogatja, hogy kivel :)

katinkahosszu.com/page/blog
Cicamama55
@Főlökött: Köszönöm! :) Azért a magyarok nagy részénél még mindig nincs internet, ahol ezeket a videókat megnézheti. Én kimondottan az itthon megjelent interjúkra, nyilatkozatokra gondoltam, melyeket mindenki hallhatna, láthatna.
Főlökött
@Cicamama55: Ne aggódj, én sem tudtam hova tenni az egészet. Míg egy fórumtárs meg nem mutatta, hogy van egy honlapja, mikor - mit - miért csinál, hol is van jelenleg és elmondja - értékeli az elért eredményeit is :) +QQcskáltam én is Romániát, és annak értékelését.
Mivel külön cége is van és forgalmazott termékei is, ezért szelektál, kinek - mit is mond. Meggondolja nyilatkozatait, nem akar támadási felületet magának és cégének. Nekem ez jött le.
Szívesen ! Örülök, ha tetszik Neked is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.