A Nemzetközi Atlétikai Szövetség pénteken úgy döntött, hogy fenntartja az orosz szövetség (VFLA) felfüggesztését, és az ország atlétái nem indulhatnak nemzetközi versenyeken, így a riói olimpián sem – írja az Independent.

Az IAAF a 2014-ben kirobbant orosz doppingbotrány miatt tavaly novemberben függesztette fel az orosz sportági szövetség tagságát, majd márciusban helyben hagyta eredeti döntését.

A sportolók kezében az utolsó szalmaszál az lehet, ha a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) jövő heti ülésén hoz erre nézve egy külön határozatot. Erre azonban csekély az esély, mert a nemzetközi doppingellenőrök szerint

 a WADA megrovása után is csak látszatintézkedések történtek, az oroszok rejtegetik a versenyzőiket, fenyegetik az ellenőröket, és bagatellizálják a történteket. 

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
az oroszok folytatják az NDK-s hagyományokat!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mangu
@papa.49: Igazad van az NDK-sokkal kapcsolatban. Nem akarom védeni őket, de nem náluk voltak az első és még napjainkban is tartó, általad felsorolt tünetekkel rendelkező személyek.
papa.49
@Mangu: Ebben igazad van, mióta van versenyszerű sport azóta van ilyen olyan koksz is hozzá!!!Tudom mert versenyeztem én is fiatal koromban, ma már csak az éti csigát tudnám legyőzni))))))))))))))))))
namihami
Visszatérnek a régi, szép idők?
A Viktor és a Putyin ismét összeülnek és eldöntik, hogy megint bojkottáljuk az olimpiát? Mintha hallottunk, lett volna ilyen. Ennyit igazán megtehetünk egy régi-új barát kedvéért.
karma1
@papa.49: Tanyeron, 100 meteren...:o))))Na, azert menne majdnem a nyuszi is, nem?
karma1
@Mangu: Nezd, minden verseny utan minden versenyzonek kell pisilnie, es azt leadni az erre jogosult szemelyeknek, akik NEM amerikaiak csupan, hanem egy nemzetkozi szervezet tagjai.
NEM az oroszokra pikkelnek, hanem naluk tortenik meg csoportosan az az eset, hogy MINDEN csapattagnal talaltak doppingmaradvanyokat...
Sharapova igencsak nemzetkozi tekintelyu sportolo, de ugy kiebrudaltak a versenyekbol, hogy a laba sem eri a foldet, mert doppingolt.
Tudod, en szeretem Hosszu Katinkat, de ha Rola derulne ki hasonlo, es kizarnak, azt mondanam, jol tettek, mert nem o, hanem a dopping nyerte sorba az aranyakat.

az intezkedes NEM az OROSZ sportoloknak szolt, hanem a DOPPINGOLO sportoloknak, nemzetisegre valo tekintet nelkul.
karma1
@namihami: Hat igen... a los angeles-i olimpian rettenetesen szolidarisak voltunk a SZU-val,... mit mondjak: marhara megerte...:o(((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.