Merényletre készülő feltételezett dzsihadistát vettek őrizetbe Belgiumban, aki a gyanú szerint a labdarúgó Európa-bajnokság vasárnap esti magyar-belga meccsének közvetítése alatt tervezett terrortámadást végrehajtani – jelentette szombati híradásában a belga RTL televízió.

A csatorna internetes oldalán megjelent beszámoló szerint a rendőrség szombatra virradóra vette őrizetbe a 20 éves férfit a vallóniai Verviers város közelében.

 Muriel Targnion, Verviers polgármestere arról számolt be, hogy a gyanúsított a vasárnapi mérkőzés nyilvános vetítése alatt készült lecsapni, azt azonban nem tudni pontosan, hogy hol. "Nem erősíthetem meg ezt az információt, de nekem azt mondták, hogy nem Verviers volt a célpont" – mondta.

A La Derniere Heure című helyi lap értesülései szerint a terrorellenes hatóságok péntek éjszaka egy másik embert is elfogtak az ugyancsak Vallóniában található Mons városában.

A belga szövetségi ügyészség megerősítette az őrizetbe vételekről szóló híreket, ugyanakkor azt közölte, hogy korai lenne még konkrét terrortámadásról beszélni.

Az RTBF belga közszolgálati televízió közlése szerint a most elfogott gyanúsítottaknak nincs közük az előző heti őrizetbe vételekhez. A rendőrség múlt pénteken több olyan embert is őrizetbe vett, akik a gyanú szerint terrortámadásokat tervezhettek a belga fővárosban a szombati Eb-mérkőzés vetítése alatt.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
És a TEK még nem adott ki közleményt ? Bealudtak ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
ez is csak vaklárma...valamivel igazolni kellezeknek az alkalmatlanokna a pénzköltését...feltételezett dzsihadista, meg a gyanú szerint...

ha biztos lenne a hatóság, már golyózápor lett volna..a csávó nem hagyta volna magát elkapni..
justhpeter
És a TEK még nem adott ki közleményt ? Bealudtak ?
karma1
@justhpeter: Meg a vakondi se,.. pedig az a legjobb remhirkelto...:o))))

Felreertesek elkerulese vegett: nehogy elkezdjenek migrancs-terroristazni, mert ez a kolok max. a kemenymagban akart a legkemenyebbnek latszani, es NEM a magyarok ellen szolt volna egy feltetelezett tamadas, hanem a belgak ellen... Ok termeltek ki maguknak ezt a kis gyokeret, Belgiumban volt modja a kiskocsognek fegyverhez jutnia...
Ennyit a terrorelharitasrol...
Aztan majd jon egy nyulfarknyi hirecske, hogy nem terrorista, hanem tenorista, es nem Beretta, hanem mirtuszkoszoru, es nem a meccsre, hanem kormenetre... Kulonben a hir igaz...
Jozefina
A nagy hír nem a válogatott győzelme lesz, hanem az, hogy a kis vezér a terrorfenyegetés ellenére is helyt ült a vip-páholyban. És a győzelmet tulajdonképpen neki lehet köszönni!!!
Vizual
A világon semmi rossz nem történik ami ne ellenünk irányulna, mint egy merénylet a migránsok részéről is, bár otthon. Csak nem tudom melyik ujság írta, hogy a magyar meccsen vagy idején.. hazugsággal hergel a fidesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.