A magyar válogatottnak a franciaországi Európa Bajnokságon nyújtott teljesítményével elégedett több ezres tömeg fogadta a labdarúgó csapatot a budapesti Hősök terén hétfőn délután. A szurkolók megtöltötték a tér középső részét, illetve a rendőrség lezárta a Dózsa György utat is az ünneplés idejére.

Ennyien vannak a Hősök terénDrónnal készült felvétel a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságról hazatérő magyar labdarúgó-válogatott ünneplésére összegyűlt tömegről a fővárosi Hősök terén 2016. június 27-én. MTI Fotó: Ruzsa István

A rajongók már a csapat buszának megérkezése előtt "Ria, Ria, Hungária", "Szép volt fiúk", "Magyarország, ollé, ollé" rigmusok kiáltásával melegítettek az ünnepségre. A millenniumi emlékmű előtt is felállítottak kivetítőn, illetve további két kivetítőn is követhették a színpadon zajló eseményeket a nemzeti színű arcfestést viselő és nemzeti színű zászlókat lobogtató emberek.

A csapat buszának megérkezése után Kovács Kokó István műsorvezető egyenként szólította a színpadra a válogatott tagjait. A futballisták vezetéknevének említése után a tömeg egy emberként kiabálta a játékosok keresztnevét.

Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitánya az ünneplésen azt hangsúlyozta, hogy a szurkolók, a fergeteges szurkolás nélkül nem jöttek volna a sikerek, ezért nem lehetnek eléggé hálásak. Ezt követően örömét fejezte ki, hogy a játékukkal sikerült összekovácsolni a nemzetet és "Magyarország a legnagyobb ország lett". Szerinte a felkészülés jól sikerült, és sajnálják a Belgium elleni vereséget. Végül hangsúlyozta: a csapat jó játéka nem egy-két hétre szól.

Bernd Storck szövetségi kapitány megköszönte a szurkolók támogatását, majd úgy nyilatkozott, hogy a jövő csapata áll mögötte és megérdemelték azt a sikert, amit elértek. A következő fontos feladatnak a világbajnoki selejtezőket nevezte és kifejezte reményét, hogy ezt az akadályt is leküzdik.

"Keményen fogunk dolgozni ezért" – mondta Bernd Storck.

Végül Király Gábor kapusnak tette fel Kovács Kokó István műsorvezető azt a kérdést, hogy folytatja-e a játékot. A kapus erre azt mondta: elgondolkodik ezen.

Az ünneplés résztvevői még hosszú időn keresztül éltették a magyar válogatottat, majd a forgalom elől lezárt Andrássy úton elindultak a belváros felé.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
@Szókrakész: Meg! Már meg tudják különböztetni a labdát a bírótól.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mézike
@Eriksson: www.nemzetisport.hu/uszas/uszo-eb-magyarorszag-nagy-folennyel-vegzett-az-eremtabla-elen-2502741
Azért ez kicsit jobb teljesítmény mint amit a focistáink elértek. De kérdezem én volt akkora tömeg a reptéren, vagy bárhol mikor hazajöttek?
Annak is érdemes lenne utána nézni ők mennyit kaptak ezért ? Világklasszisok.
És mennyit a foci válogatott?
namihami
@Mézike: Na, most tökéletesen egy a véleményünk. Sokkal nagyobb sikerek, eredményesebb versenyek után is töredékével kell beérniük a többi, lényegesen eredményesebb sport képviselőinek. És ez ugyanúgy igaz az anyagiakra, mint a verseny és edzés feltételeire.
Azért lássuk be, hogy Európa legjobb 16 csapata közé kerültek be és az első körből már ki is estek.
Vizilabda, úszás, kajak-kenu, kézilabda, stb.---soroljam? A pénzügyi támogatás arányához képest gigászi a sikerek száma.
Csak ezzel sikerül ismét megvakítani a népet, hogy ismét alakul egy aranycsapat. A régi is max. ""ezüstcsapat"" volt, de mára megszépítette az eltelt idő. Ez a csapat még addig se jutott el, de amíg őket ünnepeltetik, addig se a hazai állapotokról folyik a szó. És erre megy ki az egész.
Mézike
@namihami:-) Azért csak összejövünk...
namihami
@Mézike: Nekünk eddig sem személyre lebontott problémánk volt egymással, hanem bizonyos dolgokról időnként másként alakítottuk ki a véleményünket, Nekem személy szerint a többiekkel (nem is ismerem őket) se emberi, legfeljebb véleménybeli eltérésem van. Pl. a @bringás, mint emberrel semmi bajom, de az álláspontunk más.
Mézike
@namihami: Kihagytuk viszont a pólósainkat. Na ők tényleg a világ legjobbjai. Mégis "eltörpülnek" a foci mellett.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Engem aztán nem kovácsoltak senkihez,semmihez.Nagy ívben lesz@rom őket.Nagyobb baj,hogy érsebészetre október végére kaptam idöpontot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.