A magyarok döntő többségét büszkeséggel töltik el a labdarúgó-válogatott sikerei – írja közvélemény-kutatási adatok alapján a Századvég Alapítvány pénteki közleményében.

A magyar csapat teljesítménye, a közös szurkolás lehetősége, az euforikus utcai ünneplések olyan közösségi élményhez juttatták a magyar embereket, amire már régóta nem volt példa.

A felmérés alapján Dzsudzsák Balázs a magyarok kedvence, második Gera Zoltán, a válogatott harmadik legnépszerűbb játékosa pedig Király Gábor.

Kiemelt figyelem övezte a magyar csapat szereplését: a lakosság 44 százaléka nézi az Európa-bajnokság meccseit, további 17 százalék csak a magyar mérkőzéseket nézte. A megkérdezettek 18 százaléka elvétve, 4 százaléka csak a sajtóban követi a sporteseményt, és 17 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem követi a kontinensviadalt.

A megkérdezettek 92 százaléka úgy látja, hogy büszke lehet az ország a magyar csapat Eb-szereplésére, de 91 százalék szerint már önmagában a kvalifikáció is szép teljesítmény.

A kutatási eredmények emellett arra is rámutattak, hogy a lakosok döntő része szerint a közös szurkolás élménye és lehetősége, az, hogy újra lehetett szorítani a magyar csapatért egy nagy tornán, erősítette a magyar emberek összetartását. Ezzel a megkérdezettek fele teljes mértékben, további 39 százaléka pedig inkább egyetértett – áll a Századvég közleményében.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
Egy emberelőnyből szerzett vezetésre és három döntetlenre alapozni azt a véleményt, hogy javult a magyar "focisták" teljesítménye, elég botor dolog.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
@namihami: 12:11 Tudom, persze, hogy igazad van, ha észérvekre hivatkozol, és valódi értékén méred ezt a "régen várt magyar csodát". Kérlek, bocsásd meg, ha vén fejjel engedtem a sráckori kísértésnek, és az értelmet kissé félretéve, érzelmi szempontok alapján tapsikoltam itt a fiúk szereplése kapcsán, mint valami hóbortos pompomlány... :-)
varirmag
Jó meccsek voltak ! Jó volt látni hogy drukkolnak, örülnek az emberek.
A fanyalgóknak ( idézet a kollégámtól ! ) meg a " szar is keserű", nem kell odafigyelni rájuk.
Bringás
Szép volt fiúk! Köszönjük Miniszterelnök Úr!
silber13
@Bringás: Bezony! A " miniszterelnök úr bombagóljai,élményszámba menő cselei, káprázatos védései mind, mind a siker biztosítékai voltak!:-))))))))))
Rózsika Hatházi
@Bringás: Lafaty, lafaty. Megvolt a vasárnapi ebéded. Light-os volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.