Szektorbezárásra és 500 ezer forintra megbüntette a Diósgyőri VTK-t a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága kedden.

A testület azzal indokolta a döntést, hogy a miskolci klub az Újpest FC elleni szombati NB I-es mérkőzésen megsértette a rendezési előírásokat, szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak, valamint szidalmazták az ellenfelet és a játékvezetőket.

A DVTK-nak a következő hazai bajnokiján a stadion X, Y és Z szektorait kell lezárnia.

"A DVTK büntetésének súlyát indokolja, hogy – szerencsére – eddig példátlan volt a magyar pályákon az a döbbenetes, alpári és tiszteletlen magatartás, amelyet a hazai szurkolók egy része a munkáját tisztességgel ellátó alapvonali játékvezetővel, Kulcsár Katalinnal szemben megengedett magának. A Magyar Labdarúgó Szövetség egyértelművé kívánja tenni, hogy a mérkőzés során tapasztalt szexista, ordenáré nézőtéri megnyilvánulás teljességgel elfogadhatatlan. A DVTK által az eset után kiadott bocsánatkérő közlemény alátámasztja, hogy ezzel a diósgyőri klub is egyetért. Az MLSZ a jövőben sem tűri el, hogy egy sportesemény bármely szereplőjét emberi mivoltában sértsenek meg"

- áll a szövetség honlapjának keddi közleményében.

A diósgyőri szurkolók azért szidalmazták Kulcsárt, mert Vad II István játékvezető az ő jelzése után ítélt büntetőt az Újpestnek az első félidőben.

A fegyelmi bizottság az Újpest FC-t 400 ezer forintra büntette, mert szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak, szidalmazták az ellenfelet, és rasszista megnyilvánulásaik (huhogás) voltak.

A Honvéd-Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban a kispesti klubot ugyancsak 400 ezer forintos büntetéssel sújtotta az MLSZ, amiért megsértett bizonyos rendezési előírásokat, szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak, szidalmazták az ellenfelet és annak egyik vezetőjét, valamint a játékvezetőt, továbbá rasszista megnyilvánulásaik (huhogás) voltak.

A Mezőkövesd játékosa, Tóth Bence a piros lapja miatt egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vonotok
Ezért a szar magyar labdarúgásért mostantól még egy sort sem érdemes írni.
nezelodo
Számomra nagyjából az a magyar foci, amiről ez a történet szól. Írhatnak róla dicshimnuszokat, reklámozhatják úgy mintha mi nyertük volna az EB-t, de itt csak a az irányítók és a politika pénzlehúzása a biztos.
csa-csa
@vonotok: erről már nem is szólva..!
vonotok
@csa-csa: Te úr Isten ilyen kupa szereplés. És még van bőr a képükön kifutni a Fradi szurkolok elé. Azok a szerencsétlenek még fizetnek is ezért a szarért.
vonotok
Most mit írjak a tegnapesti Vidi produkcióra. Szánalom és szégyen. Minek ide külföldi tréner, a szarból Ő és Ok sem képesek várat építeni.
A 90-es évek közepén Nyilasi Tibor adott egy interjút, amelyben azt nyilatkozta : a magyar klub csapatoknak 4-5- évig nem volna szabad indulniuk nemzetközi kupákon. Akkor még nem értettem, de most már értem, és igaza volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.