A szervezőknek nem lett volna szabad a Lágymányosi öbölbe engedniük a triatlonistákat, de mégis sikerült – írja a NOL.hu.

A Magyar Triatlon Szövetség figyelmeztetése ellenére a szervezők a Lágymányosi öböl potenciálisan fertőző vizében tartották meg a július 28. és 31. között rendezett Ironman Budapest 70.3 úszóversenyét – derül ki az MTSZ közleményéből.

A megyei és fővárosi tisztifőorvos hivatala tájékoztatta az MTSZ-t, hogy a Lágymányosi öböl vize fürdésre és sportolásra is alkalmatlan, ami után az MTSZ még időben, szombat este írásban kérte a szervezőket, hogy ne indítsák el vasárnap az úszást. Ez mégis megtörtént, a szervezők jogi képviselője pedig már a verseny alatt – amikor az első úszók már célba értek – válaszolt az MTSZ levelére. Ebből a válaszból az derült ki, hogy a szervezők nem szóltak a versenyzőknek a fertőzésveszélyről. „Mivel a törvény szerint az ötezer főnél nagyobb rendezvényen a katasztrófavédelem munkatársai is jelen vannak, így a tájékozódás a hatóság bevonásával, ahogy az indulók tájékoztatása is, a szervezőnek rutinfeladat lett volna

– szögezi le az MTSZ közleménye.

Az MTSZ kéri a rendezvényen indulókat, hogy amennyiben bakteriális fertőzésveszély tüneteit (szédülés, hányinger) észlelik, forduljanak orvoshoz.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csodálkozó
Szutykos vízben a legjobb ironman is berozsdál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.