A FINA egy új szabályra hivatkozva utólag kizárta a már kiesett férfi 4x100-as, illetve 4x200-as gyorsváltóinkat – írja a hvg.hu.

A szabály ugyanis előírja, hogy az olimpiára kizárólag váltóban kijutott úszóknak kötelező leúszniuk azt a versenyszámot, amellyel kijutottak, különben az egész váltót kizárják. 

A 4x200-as gyorsváltóra a Grátz Benjámin, Holló Balázs, Szabó Norbert, Márton Richárd négyesből csak Grátz indult a számban, Kis Gergővel, Kozma Dominikkel és Bernek Péterrel kiegészülve.

4x100-on pedig csak Holoda Péter úszott a nevezettek közül, a Pulai Vince, Gyárfás Bence, Reményi Ármin trió helyett Bohus Richárd, Takács Krisztián és Kozma Dominik versenyzett.

A kizárásnak nincs különösebb jelentősége, mert bár a 4x100-as váltó új országos csúcsot úszott, csak a 12. helyen zárt, a 4x200-as csapat pedig a leggyengébb idővel, a 16. helyen esett ki.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ennek a nevezeskor nem neztek utana gyarfasek? Akkor tulajdonkeppen mi a szart keszultek az olimpiara? Mire figyeltek oda? (Katinkaval kemenykedtek, mikor Katinka kihagyott egy versenyt az arizonai verseny miatt, akkor gyarfasek olyan szigoru dorgedelmeket szortak Katinka fejere, hogyha ezt kihagyja, akkor mirol marad le...)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cicamama55
Ha Hosszú Katinka nem hozná az aranyakat, úszóink idei olimpiai szereplése soha nem látott mélységekben heverne...
wagabund
@Mobil123: nem fog magyarázkodni... egy kőgazdag nyaligátor semmi szín alatt nem tesz ilyent...átvesz inkább néhány kitüntetést.
justhpeter
Úgy nem értem, ahogy van. Mit csinált az előző négy évben a vezetőség ?
kisrigó
@justhpeter: Marták egymást, meg a nekik nem pitiző versenyzőket, edzőket, Fáradságos munka a "pénzelosztás"! Sajnos, hogy kiestek a váltósok, de ugyanígy járt volna egy esetleges továbbjutó is, a vezetői hanyagság miatt. Évek munkájának "nagyra értékelése"!
Nil
@justhpeter: Felvette a nem kevés fizetést és jól szórakozott

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.