A riói olimpián a magyar versenyzők közül Hosszú Katinka kereste a legtöbb pénzt, de összességében a kajakos Kozák Danuta lett minden idők legjobban jutalmazott magyar olimpikonja.

Kozák Danuta lett a legtöbbet kereső magyar olimpikon

A 444.hu összesítéséből megtudhatjuk, Hosszú Katinka három arannyal, egy ezüsstel és a váltóban szerzett hatodik hellyel 136,4 millió forintot úszott össze. Kozák viszont már Pekingben ezüstérmet nyert a négyessel (ezért 11,2 milliót kapott), aztán Londonban és Rióban is tarolt, így

Kozák Danuta összesen, csak az olimpiákon 168,7 millió forintot keresett.

A rió egyéni helyezésekért rekordösszegű prémiumok járnak: aranyéremért 35 millió, ezüstért 25 millió, bronzért 20 millió jár, míg a negyedik helyezettek 15 milliót, az ötödikek 10 milliót kapnak. Egy hatodik helyért 8, a hetedikért 4 millió jár, de még a nyolcadik helyezettek is kapnak 2 millió forintot.

Magyarországon az olimpiai érmeseket 35. születésnapjuk után életjáradék is megilleti, ami egy arany után tavaly havi bruttó 237 700 forint volt, egy olimpiai ezüstérem után havi bruttó 142 600 forint járt, míg a bronzéremét 95 100 forint.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eugen4402
Ha tehetném, én megdupláznám..! Danuta keményen megdolgozott minden árva forintért, Tőle, és a többi - véres verejtékkel kiharcolt érmesektől - normális ember nem sajnálja a honoráriumot..! A jogtalan pénzekkel más "teljesítményeket" díjaznak mostanság. Na ezzel vannak gondok...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nil
Megérdemelte! Többet is.
De a botlábúak sokkal többet kapnak a semmire.
dragonfly
@eugen4402: Ki a F...kérte ezt tőle ? Gondolod, hogy az 5 MILLÓ éhes, boldogtalan,munkanélküli, lerabolt, megalázott, becsapott, a kilátástalanságtól öngyilkosságba kergetett, ázsiai keverékből ( "migrács")
dragonfly
@eugen4402: Ki a F...kérte ezt tőle ? Gondolod, hogy az 5 MILLÓ éhes, boldogtalan,munkanélküli, lerabolt, megalázott, becsapott, a kilátástalanságtól öngyilkosságba kergetett," ázsiai keverék", időnként tiszta fajú árja-( "migrács") zombit pont ez érdekli???
Ez a Magyarországnak hazudott ország, a gazemberek országa /Kedves Eugen,
ez nem Neked írtam...csak úgy ...hogy elolvassa a sok, szájkaratés Propi blogger. @dragonfly:
eugen4402
@dragonfly: Kedves sárkányrepülő, kissé zavarba hoztál meglepő kérdéseiddel, és gyorsan válaszolok is: - senki sem kérte, magamtól írtam, saját véleményemnek igyekeztem hangot adni. Soha, egy percig se gondoltam,hogy mindenkit érdekel, de nem is kell elolvasni mindenkinek... Hát ezt tudom válaszolni...A sok,szájkaratés Propi blogger egyikeként üdvözöl Téged: eugen4402
eugen4402
@dragonfly: Ha meg nem sértelek, volt egy ilyen sejtésem...
Remélem, egészségedre vált, és kívánok Neked további szép napot.
...és persze, hogy O.K. :-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.