A második helyen végzett Tadissi Martial a Linzben megrendezett vb-n.

Az idén Eb-bronzérmes magyar karatés a 67 kilogrammosok 90 fős mezőnyéből a vb egyik legjobb teljesítményét nyújtva jutott a döntőbe: öt mérkőzésen mindössze két pontot értek el ellene, és közben legyőzött két nagy esélyest, a francia Da Costát és a török Uygurt. A korábbi kétszeres korosztályos Európa-bajnok azután a fináléban alulmaradt az angol Thomas ellenében.

Az UTE versenyzője eredményével kvalifikálta magát a nem olimpiai sportágak legrangosabb rendezvényére, a Világjátékokra, amelyet 2017 nyarán rendeznek Wroclawban.

Szereplésével Tadissi Martial – aki a sportág legrangosabb sorozata, a Karate1 Premier League legutóbbi két állomásán egy arany- és egy bronzérmet nyert – beállította a karate történetének legjobb magyar helyezését. Felnőtt vb-n a magyaroknak még nem sikerült aranyérmet szerezniük, ezüstig korábban S. Kovács Ádám és Klima Zsuzsanna jutott el.

Magyarország a kilencedik helyen végzett az éremtáblázaton a vb-n, amely rekordlétszámot hozott, 118 ország több mint ezer versenyzőjét vonultatta fel.

A para-karatéban is született egy magyar ezüst a vb-n: Csatári János lett második. A kerekesszékes nőknél Garai Nóra a negyedik helyen végzett.

A kétévente sorra kerülő vb volt az első esemény azóta, hogy augusztusban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság megszavazta: a sportág, történetében először, ott lehet a 2020-as tokiói játékokon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.