Hosszú Katinka egymás után ötödször végzett az összetett pontverseny élén az úszók pénzdíjas rövidpályás világkupa-sorozatában, amelynek a szombat-vasárnapi hongkongi záróviadalán 10 aranyéremmel tette teljessé sikerét. Összesen 103 érmet gyűjtött az idén, ebből 73 az arany, az összkeresete pedig csaknem 110 millió forintra rúg.

A kilenc állomásból álló, 2,178 millió dollár összdíjazású vk-széria legjobbjaként a 100 ezer dolláros (28,35 millió forint) különdíjat is bezsebelte, a teljes idényben nyújtott alakításaiért pedig – a swimswam.com szakmai honlap kimutatása szerint – összesen 386 750 dollárt (109,7 millió forint) kapott.

Hosszú Katinka nem áll le a 2016-os világkupa-sorozat zárultával sem: a FINA, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség honlapjának úgy nyilatkozott, hogy a novemberi százhalombattai rövidpályás országos bajnokságon szokásához híven minden egyes számban rajthoz áll, "aztán pedig edzésben maradok, és igyekszem megfelelően felkészülni a rövidpályás világbajnokságra".

Az 2016-os vk összesített pontversenyének legjobbjai és pénzdíjaik:

----------------------------------------------------------------

nők:

1. Hosszú Katinka 1197 pont – 386 750 dollár

2. Alia Atkinson (jamaicai) 417 – 160 500

3. Jeanette Ottesen (dán) 438 – 156 000

férfiak:

1. Vlagyimir Morozov (orosz) 640 pont – 332 500 dollár

2. Chad le Clos (dél-afrikai) 516 – 197 250

3. Szato Daija (japán) 330 – 127 500

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Na látjátok, ez a különbség! Hosszu megdolgozott érte! Össze sem lehet hasonlitani Mészáros Lőrinccel, aki -- a hirek szerint -- 2015-ben napi 9,5 millió Ft-ot keresett munka nélkül, mig u. ez Katinkánál napi nem egészen 302 eFt!!! Gratulálok és kivánom: minél többet keressen, amig képes rá!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
Nem is találok szavakat...mit lehet erre mondani?...baromi sok melóval keresett ennyi pénzt!...
...utazás, edzés, verseny, utazás, edzés, verseny...stb...stb...erőpróba a javából...

amúgy, amilyen szarevő vagyok, csípi a szemem, hogy a focisták többet keresnek még akkor is, ha nem nyernek...van olyan játékos, aki nyolcvan milla havi gázsiért rúgja a bőrt+jutalom...
Clavigo
@eugen4402: Nem sokalljuk...:) :) Az ecsetfejű ,,tölcsérseggű ,rongylábú , felsőcsutkai ""akadémisták " addig is összeszedik a kegyes Urunk által kicsulázott szotyolahéjat...És bevárják a következő évi TAO-támogatást...oszt jó napot.
anka
@eugen4402: - na neeeee..., vityenkó ott is győztesnek kiáltaná ki magát! - még utólag is, mint ahogy feleségével is csinálta. - a savazásról meg már nem is beszélek!

Katinka minden fillérért megdolgozott!
- az agyon finanszírozott focisták meg nem mutatnak fel semmit!
eugen4402
Még a végén - meglátjátok - ráront a NAV, mert ráfogják, hogy nem adott (kapott) Gyárfás-számlát, vagy ÁFÁ-s, vagy hárfás... rohadjanak meg az irigyek..!
eugen4402
Jól van na!... Jött két emberséges, de kemény és határozott ápoló, akik szakszerűen szedáltak, mert az előbb egy csöppet felhergeltem magam. Nem kellett volna!...és az sem igaz, hogy a mi kormányunk ellenségesen viselkedik a migránsokkal!!! A gazdag migráns letelepedési kötvényt vásárol, az okos meg focistának adja ki magát. Minden hájjal megkent embercsempészek járják a világot, és Ugandától Guatemaláig hirdetik a bennszülötteknek: "Áj em futballiszt.." - ezt tanuld meg, és gyere Magyarországra, biztosítva lesz a jelened és jövőd...
Clavigo
@eugen4402: "Áj em futballiszt.." -:) :) :) DDDDD :) :) :) Jól indult a napom.. :) :) :) :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.