Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke szerint minden logikus érv amellett szól, hogy Budapest nyeri el jövőre a 2024-es olimpia és paralimpia rendezési jogát.

A sportvezető, aki december közepén újabb négy évre kapott bizalmat az MPB közgyűlésétől, az olimpiai és paralimpiai pályázatot érintve az MTI kérdésére elmondta: eddig is aktívan részt vettek a munkában, és ez ezután is így lesz.

"Erősítjük a kapcsolatokat azokkal a nemzetközi parasport testületekkel, amelyeknek a legminimálisabb befolyásuk is lehet a döntésre. Rendelkezésre bocsátjuk azt a sportszakmai tudást, amely lehetővé teszi, hogy a pályamunka paralimpiai része erős legyen. A magyar pályázati bizottság megértette, hogy egy jó paralimpiai pályázati résszel ugyan önmagában nem lehet megnyerni a versenyt, de egy rosszal el lehet azt veszíteni" – mondta.

Az esélyekről szólva leszögezte:

"csak mi nyerhetünk".

"A nemzetközi olimpiai és paralimpiai család minden érvényes szempontja, így a kisebb városok felé történő nyitás, az események emberközelivé tétele, új földrajzi régiók bevonása, a doppingellenes küzdelem, azaz minden logikus érv mellettünk szól. Ha hiba nélkül csináljuk végig a folyamatot, márpedig eddig így csináltuk, akkor képtelenség, hogy más nyerjen" – jelentette ki.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság jövő szeptemberi limai kongresszusán szavaz arról, hogy Budapest, Los Angeles és Párizs közül melyik város lesz a rendező.

Az MPB elnöke a parasportra áttérve hangsúlyozta: a sporttal – legyen az ép vagy para, amatőr vagy profi – nemcsak az eredmények, a sikerek szintjén kell foglalkozni, hanem úgy is, hogy példamutatásával, nemzetközi hírével, üzleti, reklám, politikai, diplomáciai jelentőségével mit tesz hozzá a nemzet, a társadalom, a közösség életéhez.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Minden logikus érv Budapest mellett szól": Értsd: semmi mással nem lehet ennyit lopni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
...,és minden logikus érv a regnáló hatalom,ill.annak kiszolgálói,kitartottjai ellen szól,és ennek
ellenére érzik magukat nagyon nagyon jól?
Hari
@Eladott Ország: sajnos van esélyünk, ha belegondolunk, hogy a reálisan gondolkodók sorra vissza lépnek, a döntő bizottság meg odaitéli akárkinek, csak vállalja már valaki. Neki ez a fontos, nem az, hogy reális-e a vállalás.Az olimpiától lényegesen "olcsóbb" vizes világbajnokság költsége immár a tízszeresére nőtt, természetesen mindent-utólag -megmagyarázva, hogy azok a költségek mindenképp felmerültek volna, amik eredetileg számításba sem jöttek. Duma, duma a közpénz, pláne ha azon egyesek jol megszedhetik magukat nem számít. Ez a fidesz nem leszünk következmény nélküli ország ez lennie, ha másról van szó.
Zeta
Minden szépen alakul, Paksll mellé, hogy az ország csendesen elpárologjon.
Kell a Vezérnek , a becs vágy miatt, a a tervezőknek, kivitelezőknek, dől a lé!
Kell a sportolóknak, hogy itthon szerepelhessenek.
És kell a cirkusz , kenyér helyett!
Edmond Dantes
Én úgy látom,hogy előrelátóan tervezik meg az olimpiai létesítményeket.Felcsúton például most épül sok milliárdért egy többfunkciós hatalmas sportcsarnok,Makovecz stílusban.Ha nem mi kapjuk az olimpiát, az akkor is hasznosulni fog,Mészáros mangalicái majd megtöltik.Én ezért nem aggódom a létesítmények hasznosítása miatt.Ha ezek addigra netalán megbuknának,akkor pedig az olimpiai falu lakásait lehet majd börtönként kiválóan hasznosítani.Egy kissé zsúfolt lesz,kivéve Rogán cellája,az ugyanis tud növekedni.
Nyírfa
Azok a patrónusok, arcok, akik "szívvel-lélekkel" álltak az olimpia mellé, vajon felfogják-e , mekkora felelősséggel viseltetnek az ország jövőjét illetően? A következményeket is vállalják?
Már most esztelen pénzszórás folyik, ezért a saját vagyonukkal is felelniük kellene.

Bízom benne, hogy Trump legalább annyira kezeli hiúsági kérdésként (is) az olimpiát , mint Orbán, és viszi a rendezési jogot. A közvagyonnal való felelőtlen bánásmódról pedig nem fogunk elfeledkezni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.