Nem folytatja szövetségi kapitányi tevékenységét a férfi sakkválogatott élén Polgár Judit.

Minden idők legsikeresebb női sakkozója a közösségi oldalán jelentette be, hogy vállalta az ENSZ főtitkárának felkérését és a UNWomen esélyegyenlőségi nagyköveteként segíti a program céljainak megvalósulását, emiatt nem tud teljes erőbedobással a szövetségi kapitányi feladatára összpontosítani. Jelezte, hogy a megbízatása 2030-ig tart, és az új feladatkör sok külföldi jelenlétet, rengeteg energiaráfordítást igényel. Mivel 2017-ben előreláthatólag hónapokat lesz Magyarországtól távol, nem tudja folytatni munkáját a sakkválogatott élén.

"Úgy döntöttem, a magyar férfi sakkválogatott szövetségi kapitányi pozícióját átengedem egy olyan jelöltnek, akiről azt gondolom, minden tekintetben előre tudja lendíteni a válogatott szakmai munkáját"

- fogalmazott, hozzátéve, hogy az új kapitány személyére vonatkozóan javaslatot tett a szövetségnek, nevet ugyanakkor nem említett.

"Talán közismert, hogy bármilyen vállalt feladatot csak teljes erőbedobással, kompromisszumok nélkül tudok végezni. Úgy érzem, hogy az elkövetkező időszakban nem marad annyi időm és energiám a sakkválogatottra, mint amennyit magammal szemben elvárnék"

- indokolta még a döntését.

A 40 éves Polgár Juditot – aki játékosként kétszer, 1988-ban és 1990-ben sakkolimpiát nyert a női válogatottal, 2002-ben és 2014-ben pedig tagja volt az ezüstérmes férfi nemzeti együttesnek – 2015 júniusában nevezték ki szövetségi kapitánynak. Irányításával a férfiválogatott 2015 novemberében bronzérmes lett a reykjavíki Európa-bajnokságon.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nyomulnak a fideszes politikusok a sportágak élére, mint a döglegyek.

"Nemcsak a fentről érkező dotáció rendszere változott meg, a vezetőket is lecserélték. Ebbe persze csak áttételesen szólt bele a kormány, hiszen a sportági szövetségek elnökségét a tagság választja meg. Persze, ha a tagság úgy véli, hogy lobbierő jobban érvényesül, amennyiben politikus ül az elnöki székbe, ezt akár szakmai döntésnek is lehet mondani."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
Esélyegyenlőségi nagykövetnek lenni 2030 ig szóló ENSZ mandátummal, az nem semmi...
Jól sejtem, hogy farkas flórián is valami hasonló tevékenységre kapott megbízást, csak itt, és Orbántól?

Ha farkas nem is, de legalább Polgár öregbíti a magyarság hírét.
Csizmás Kond
Atyavilág...még ebből is lehet politikai véleményt formálni...???
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Ebből is lehet politikai véleményt csinálni, csak meg kell nézni hány sportágban van fideszes vezető. A felsorolással most nem kívánok bíbelődni.
kiscsillag66
Vigyázni kell, hogy ide ne tegyenek valami pártkatonát!
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...ja, csak az politikai valami ha fideszes a vezető...ha más akkor nem.. ugyi ???
...roppant egy kimerítő vélemény.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.