Hosszú Katinka a pénteki nyitónaphoz hasonlatosan szombaton is hat számban indult, s háromban nyert a nizzai nemzetközi úszóversenyen, ahol a férfiaknál is avattak magyar győztest Kenderesi Tamás személyében.

A riói olimpián háromszoros aranyérmes Hosszú – a viadal honlapja szerint – győzött 200 méter gyorson (1:56.81 p), 100 méter háton (1:00.68) és 200 méter vegyesen (2:18.23). Emellett két bronzérem is az övé lett: 200 méter mellen (2:32.65) és 200 méter pillangón (2:15.67), míg befejező számában, 50 méter gyorson nyolcadik lett (33.40 mp).

A férfimezőny magyar szereplői közül a Rióban olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás remekelt, biztosan győzött a 200 méter pillangó döntőjében (1:55.20) honfitársa, a másodikként célba csapó Biczó Bence (1:58.28) előtt.

Még egy magyar érem született szombaton: a 400 méteres vegyesúszás pénteki győztese, Verrasztó Dávid a fele akkora vegyestávon másodikként zárt (2:00.30) a második versenynapon.

A nizzai viadal az első állomása a Golden Tour elnevezésű, 50 méteres medencébe kiírt franciaországi sorozatnak, a következőt március 3. és 5. között Marseille-ben, a harmadik, befejező versenyt pedig április 28-tól 30-ig Amiens-ben rendezik.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Közeleg a VB...csak így tovább, egyre keményebben!

Hajrá úszók! (de mindenki ám!)
wagabund
a fenti cikket szó szerint másolták ...

azért jó lenne tudni pontosan, és nem találgatni, hogy pénteken is nyert három aranyat, vagy csak hat számban indult, mint szombaton?..
mert nagyon nem mindegy három arany, vagy hat...
wagabund
@Horizont: köszönöm, jó,hogy rád számíthatok. csak a pénteki eredményit nem találom...vagy ennyire nem figyelek?
wagabund
@Horizont: köszönöm..tehát a firkász ezt miért nem tudta így összegyűjtve leírni?...azért, mert ő sem értette, csak másolta valahonnan, miközben bekapott egy kis ubisalit a kolbszos paprikáskrumplihoz..
de még hétköznap sem figyel a részletekre némelyik..

tehát Hosszúnak hat arany...nagyon jó...a többi is kitett magáért.

Hajrá Hosszú!

Neked meg külön köszönöm...
mariaberta
Gratulálok KENDERESINEK. Továbbiakban is legyen sikeres.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.